Logo GadgetGear.nl
Minix USB-C Multiport Storage Hubs
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

USB-C bijna de standaard voor kleine apparaten

Afgelopen woensdag stemden de lidstaten van de EU over de vraag of USB-C de standaard zou moeten worden voor het opladen van kleine apparaten.

Maar liefst 43 van de 45 lidstaten stemde voor invoering van deze wetgeving. Nu is het de beurt aan de rest van het parlement om hier een mening over te vormen. De laatste stap voor invoering is het opstellen van wetten met de lidstaten die USB-C daadwerkelijk verplichten. Invoering van deze wet is mogelijk dan ook nog jaren van ons vandaan.

Deze wetgeving zorgt ervoor dat consumenten minder last krijgen van verschillende laadkabels. Ook voor waterdichte apparaten is USB-C immers prima inzetbaar. Nu zien we hier op de redactie nog vaak merk-eigen magnetische oplaadkabels en soms zelfs een USB naar DC kabel.

De invoering van de wet zou niet heel veel problemen mogen kosten. Android smartphones, tablet en zelfs veel laptops maken al gebruik van USB-C. Met name de Apple iPhone zou hier nog op moeten worden aangepast. Het zijn vooral producenten van andere kleine elektronica die in toch wel heel veel gevallen producten moeten aanpassen op deze wetgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.