iFixit gaat ook onderdelen voor Google smartphones kopen

Google Pixel 5

In de VS heeft de burger nu het recht op het zelf mogen repareren van apparaten. Apple maakte het daarop in de VS mogelijk om direct onderdelen te kopen. Samsung maakte daarop een slimme deal met iFixit en Google volgt hierin.

iFixit is al vele jaren bekend om haar goede instructies voor iedereen die zelf een product gaat proberen te herstellen. Het bedrijf verkocht ook al jaren gereedschappen en, veelal onofficiële, onderdelen voor allerlei smartphones.

Afgelopen maand sloot Samsung een deal met iFixit voor de distributie van onderdelen voor haar smartphones. Ware het niet dat ook die verkoop in theorie enkel op de VS is gericht. Nu volgt Google het voorbeeld van Samsung en zal ook Google de mogelijkheid bieden om via iFixit onderdelen te bestellen voor Google Pixel 2 en nieuwere apparaten van het merk. De kwaliteit van de onderdelen zou zelfs zo goed zijn, dat toestellen na reparatie weer waterdicht zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.