Samsung Galaxy S21
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Samsung start levering reparatiesets aan klanten

Na Apple volgt ook Samsung met acties om te voldoen aan de Amerikaanse wetgeving die consumenten het recht geeft om zelf reparaties uit te voeren. Samsung heeft daarvoor een samenwerking opgestart met de populaire site iFixit.

De twee leveren samen kits met zowel componenten als gereedschappen om zelfstandig smartphonereparaties mee uit te kunnen voeren. Daarbij limiteert Samsung zich op dit moment nog wel tot het leveren van componenten voor de Galaxy S20 Series, Galaxy S21 Series en de Galaxy Tab S7+. De komende tijd zal Samsung ook voor andere apparaten kits gaan uitbrengen.

Met Right to Repair geeft de Amerikaanse overheid burgers het recht om zelf aankopen te kunnen herstellen. Hoewel dit voor phoneshops tot een terugloop in klandizie kan betekenen, worden reparaties op deze manier betaalbaarder en gaan consumenten hopelijk langer met hun apparaten doen. Dat laatste bevordert de duurzaamheid, zeker in deze tijd van componentschaarste en hoge transportprijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.