CNN+ Logo
Arjan Olsder
Arjan Olsder

CNN stopt nu al met CNN+

Nog geen maand is de eigen streamingdienst van CNN online en nu weet de nieuwsdienst al zeker dat de hele investering een enkeltje prullenbak gaat.

CNN+ werd gelanceerd onder de vlag van TimeWarner, maar dat bedrijf is druk bezig samen te gaan met Discovery Networks, dat op haar beurt Discovery+ wereldwijd heeft gelanceerd. Daarnaast is TimeWarner ook eigenaar van HBO Max dat wereldwijd enorm aan populariteit wint. Drie streamers lijken dan ook teveel voor ėėn organisatie.

Grote kans dus dat CNN+ op zal gaan in ėėn van de andere twee diensten. Daarbij zou Discovery+ een logische keus zijn, maar het gerucht gaat dat het eerder HBO Max zou worden omdat die twee tot TimeWarner behoorden. Het is echter maar de vraag of het nieuwe mediaconglomeraat twee streamingdiensten in stand blijft houden of dat ze alles bij elkaar gaan vegen om daarmee misschien wel de grootste streamingdienst ter wereld op te zetten. Dat zou maar zo de enige manier kunnen zijn om echt goed tegenwicht te kunnen bieden aan het alsmaar groeiende Disney+ en het inmiddels slinkende, maar nog steeds leidende Netflix.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.