Amazon sluit fysieke boekenwinkels

Amazon was de eerste internetreus die zich verplaatste van online naar offline. Een groot deel van haar winkels worden nu echter weer gesloten. Daarbij gaat het om alle boekwinkels van het internetwarenhuis.

Amazon heeft drie winkeltakken. Whole Foods, Amazon Fresh, Amazon Go en Amazon Books. Daarbij is de Amazon Books tak verdeeld over gewone boekenwinkels en 4-sterren boekenwinkels. In die laatste formule zijn alleen boeken te vinden die een online waarderen hebben van minimaal vier sterren.

De viersterren boekenwinkels bestaan sinds 2018. De overige boekwinkels sinds 2015. In totaal opende Amazon 66 boekwinkels in de VS en 2 in het VK. Al deze 68 winkels worden nu gesloten en de boekverkoop zal nu enkel weer online gaan plaatsvinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.