Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Xgimi gaat voor high-end met de Xgimi Aura 4K laserprojector

Wie ons een beetje volgt weet dat we super positief waren over de Xgimi Elfin en de Xgimi Mogo Pro. Nu komt het bedrijf met haar eerste short throw laser projector, opnieuw met geluid van Harman / Kardon.

De Xgimi Auro is gebouwd rondom een ALPD laserprojector. Deze kan 4K beeld met HDR10 ondersteuning op de muur zetten. Met een sweet-spot projectie van 150 inch en een lichtopbrengst van een indrukwekkende 1400 ANSI lumens. De laserprojector heeft een verwachte levensduur van 15.000 projectie-uren.

Achter de laserprojector ligt de X-Vue 2.0 inage engine van Xgimi. Naast beeldverbeteringen, zorgt X-Vue er voor dat je de projectie op 8 punten kunt aanpassen om zo optimaal recht op de muur te projecteren.

Xgimi werkt sinds het begin al samen met Harman / Kardon om te zorgen voor goede audio in haar projectors. Voor de Xgimi Aura heeft het merk opnieuw samengewerkt met Harman / Kardon. Maar door de speaker nu in een short throw projector te hebben, komt het geluid nu uit de richting van het beeld. Voor de opbouw van het geluid in deze projector plaatst het merk twee tweeters en twee woofers. In totaal krijg je een 15 Watt geluidssysteem. Het audiosysteem is gecertificeerd voor de weergave van DTS en Dolby Audio.

Xgimi maakt gebruik van AndroidTV 10. De AndroidTV installatie wordt door vrijwel alle grote streamers ondersteund. AndroidTV draait op de MediaTek MT9629 chipset met de Mali-G52 GPU. Dus gaming is ook gewoon een optie op deze projector. Je krijgt standaard 2GB werkgeheugen en 32GB opslagruimte. Voor audiostreaming van en naar de speakers kun je gebruik maken van Bluetooth 5.0.

Naast streamen via Android TV, kun je ook gebruik maken van 3x HDMI 2.0, 3x USB 2.0. Voor stabiel internet kun je ook een UTP kabel aansluiten op de LAN poort. Een optie die we misten op de compactere projectors van het merk.

Xgimi Aura kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.