Zeeman Albert
Zeeman Albert

Panasonic introduceert de GH6, de handzame filmende systeem camera

Met de GH-serie was Panasonic de eerste camera fabrikant die en super filmende fotocamera leverde voor verwisselbare lenzen. Inmiddels zijn er veel meer opties. Met de GH6 toont Panasonic ambitie om in deze markt vooraan te blijven.

In 2009 introduceerde Panasonic de DMC-GH1, het eerste model in de LUMIX GH-serie die is gebaseerd op een hybride foto-/videoconcept. Sindsdien is de GH-serie verder ontwikkeld en voorzien van innovatieve functies op verzoek van gebruikers. Nu staat de serie dankzij zijn prestaties, flexibiliteit en robuuste ontwerp wereldwijd onder makers bekend als een eerste keus tool voor videografie. De LUMIX GH6 is de nieuwste toevoeging aan de serie die de grenzen van spiegelloze camera’s opnieuw weet te doorbreken.

De GH6 zal vanaf maart 2022 verkrijgbaar zijn voor € 2.199,- (adviesprijs) voor alleen de body. Andere kit samenstellingen: 12-60mm F3.5-5.6 € 2.499,- (adviesprijs) en 12-60mm F2.8-4.0 € 2.799,- (adviesprijs).

Krachtige, professionele videoprestaties

De LUMIX GH-serie van Panasonic wordt algemeen beschouwd als een baanbrekende sensatie door zijn uitstekende video-opnameprestaties en geavanceerde functies die voldoen aan professionele kwaliteitsniveaus en standaarden.
De nieuwe LUMIX GH6 zet deze lijn voort, door als eerste camera in de LUMIX- serie de mogelijkheid te bieden om 5,7K/30p interne video-opnames te maken in ProRes 422 HQ en ProRes 422. Hierdoor is niet-lineaire bewerking zonder transcodering mogelijk.

Met 5,7K 4:2:0 10-bit 60p/50p en 5,8K 30p/25p/24p (4.4K 60p) 4:2:0 10-bit anamorfische 4:3 modi realiseert de LUMIX GH6 een hogere resolutie en bitsnelheden dan ooit te voren. Bovendien biedt deze camera het nieuwste op het gebied van hoge beeldkwaliteit, veelzijdigheid en dynamisch bereik die nodig zijn voor alle typen videoproductie.

De LUMIX GH6 is verder in staat om interne opnames in 4:2:2 10-bit Cinema 4K 60p vast te leggen en deze opnames gelijktijdig in 4:2:2 10-bit Cinema 4K 60p uit te voeren via HDMI.
Er kunnen 4:2:0 10-bit 4K 120p (equivalent van 5x slow motion1) en 4:2:2 10-bit FHD 240p HFR (Hig
Panasonic streeft naar continue verbetering
Panasonic blijft zich inzetten voor continue verbetering van het LUMIX- assortiment via prestatie-verbeterende firmware-updates. In de toekomst zal er een firmware-update voor de GH6 worden geïntroduceerd die het volgende ondersteunt:
• Cinema 4K ProRes 422 HQ / ProRes 422
• FHD ProRes 422 HQ / ProRes 422
• USB-SSD Direct Recording
• 4K 120p HDMI video-uitvoer tijdens Live View
• Uitvoer van Cinema 4K 120p HDMI RAW-videogegevens naar een
ATOMOS Ninja V+

Ongeëvenaarde beeldstabilisatie

Om flexibel vanuit de hand opnames te kunnen maken, is de LUMIX GH6 uitgerust met een nieuwe supernauwkeurige 5-assige gyrosensor met een nieuw algoritme die een krachtige 7,5 stops aan Body I.S.*3 en Dual I.S.24 realiseert.
De 5-assige Dual I.S. 2 werkt vlekkeloos, zodat natuurlijk ogende video-opnames kunnen worden vastgelegd. Door de oorzaak nauwkeurig te beoordelen past het systeem de juiste compensatie toe op basis van het soort beweging, of die nu wordt veroorzaakt door pannen, kantelen of het trillen van de handen. De B.I.S. compenseert camerabewegingen zelfs wanneer er een verwisselbare lens zonder O.I.S. (bijvoorbeeld een volledig mechanische filmlens) wordt gebruikt.
Door deze krachtige beeldstabilisatie kunnen er zelfs zonder statief beelden met een hoge resolutie worden vastgelegd in een speciale hoge-resolutie modus. Door automatisch acht opeenvolgende beelden vast te leggen en samen te voegen terwijl de sensor van 25 megapixels met behulp van het Body I.S. (beeldstabilisator) mechanisme wordt verschoven, creëert de GH6 een beeld met het equivalent van maximaal 100 megapixels (11552 x 8672). De camera legt de kleinste details natuurgetrouw vast in prachtige, uiterst realistische foto’s, en dat niet alleen in RAW maar ook in JPEG. Door zijn compacte, lichte ontwerp en krachtige Body I.S. maakt de LUMIX GH6 opnames mogelijk die tot nu toe voor onmogelijk werden gehouden, zoals ultra-telelensopnames vanuit de hand.

Op de website van Panasonic staat meer te lezen over de beloftes van deze camera. Wij hebben er hoge verwachtingen van en hopen m te testen.

Early Bird actie

Met de LUMIX GH6 Early Bird actie ontvangt de consument bij aankoop van de camera een gratis Lexar® Professional CFexpressTM Type B GOLD Series Card 128GB ter waarde van € 219,-. Deze actie is geldig op aankopen gedaan vóór 30 april 2022. Meer informatie over deze LUMIX GH6 Early Bird actie is te lezen op www.panasonic.nl.acties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.