Bitcoin
Arjan Olsder
Arjan Olsder

India komt met eigen crypo munt

India doet het lekker in de space race, maar gaat zicht nu ook de crypto markt storten. Het land komt met een eigen digitale munt die al speels de cryptoroepie wordt genoemd.

Met een eigen digitale munt hoopt het land op kosten te besparen. De eigen nationale bank heeft al geëxperimenteerd met eigen crypto. Het stelt het land ook in staat om belasting te heffen over de digitale munt. Zo zal er een smart contract zijn op basis waarvan inwoners 30% belasting gaan betalen over winsten uit beleggingen in de digitale munt.

El Salvador was het eerste land dat over ging op crypto, maar besloot de Bitcoin te gebruiken in plaats van een eigen munt. Met de vrije val van de Bitcoin is dat een beslissing waar de bevolking veel last van heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.