GfK e-bike onderzoek
Arjan Olsder
Arjan Olsder

GfK: Meer mensen kopen een e-bike voor woon- werkverkeer

Hoewel de meeste mensen nog altijd een e-bike kopen voor recreatief gebruik, worden de elektrische fietsen steeds vaker aangekocht voor woon- werkverkeer aldus GfK.

GfK e-bike onderzoek

GfK verklaart de stijging in e-bike aankopen op basis van de versoepelingen aangaande corona. Daarbij werd de e-bike gezien als geschikt vervoersmiddel voor woon- werkverkeer. De gemiddelde e-bike gebruiker legt nu dan ook 43 kilometer per week af.

Opvallend in het onderzoek zijn de prijsstijgingen van e-bikes. Die stegen overal, maar in België een stuk harder dan in Nederland. Bij onze zuiderburen werd een e-bike afgelopen jaar 8% duurder. Overigens is dat beter dan bij onze oosterburen. In Duitsland steeg de kostprijs van een e-bike met ruim 12%.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.