Klein, licht en bloedsnel met de Twike 5

Het Duitse bedrijf Twike lanceert na jarenlange ontwikkeling de nieuwste versie van hun hybride driewieler. De Twike 5 is een combinatie van een elektrische auto en een fiets en haalt snelheden van maximaal 200 kilometer per uur. De productie begint in het voorjaar.

Je moet het maar durven 200 kilometer per uur te fietsen met de Twike 5. Het maakt in ieder geval niet meer uit of je fietsend of met de auto op pad gaat, je doet het beide.  Gelukkig hoef je het niet helemaal zelf te doen. Er is een elektromotor die de wielen aandrijft en door te trappen worden de accu's opgeladen. Sturen doe je met twee hendels die je naar voren of naar achteren beweegt. De topsnelheid varieert van 120 tot 200 kilometer per uur. Er is de keuze uit drie accupakketten, met een capaciteit van 15, 20, 25 of 30 kWh. Afhankelijk van het gekozen accupakket kun je 150 tot 500 kilometer elektrisch afleggen. Opladen kan met 11 kilowatt, snelladen gaat met een gangbare CCS-aansluiting met een bescheiden maximum van 30 kilowatt. De cW-waarde bedraagt 0,24. Het verbruik komt ongeveer uit op 7 kWh per 100 kilometer.

 

De naam Twike is een samentrekking van de woorden twin en bike, tweeling en fiets. Twike Timmert al twintig jaar timmert aan de weg, in een geheel eigen klasse. Er worden 500 Twikes gebouwd. Dat wordt loten voor potentiële kopers, want er zijn tot nu toe al 1.072 bestellingen geplaatst bij de fabrikant.

Voor de Twike 5 ben je in Duitsland tussen de € 39.900 en € 49.900 kwijt, afhankelijk van het gekozen accupakket. Zie je jezelf hier al in rijden?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Robert Gunsing
Sinds 2015 volgt Robert Gunsing de wereld van innovatie & duurzame vervoersmiddelen. Voor GadgetGear stort Robert zich op (elektrische) motoren, auto's en alles wat daarbij komt kijken. Niet alleen schrijft Robert hierover, met zijn adviesbureau Mobilyze helpt hij bedrijven en gemeenten op dit gebied.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram