Logo GadgetGear.nl
Sonos Patentaanvraag
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Gaat Sonos ook de markt voor personal audio in?

Na jaren lijkt Sonos nog altijd de koning onder de multiroom muzieksystemen te zijn. Maar iets anders dan multiroom speakers hebben ze eigenlijk nooit gedaan. Toch zijn er nu heel wat aanwijzingen dat er toch wat gaat gebeuren.

Dat begint bij de zoektocht van Sonos’ marketingman Pete Pederson van Sonos. Die vroeg op LinkedIn naar een nieuw marketingbureau dat in staat zou zijn om één van de meest ambitieuze Sonos producten tot nu toe op de markt te zetten. Daarbij wordt heel specifiek verwezen naar de introductie van een product in een gevestigde markt.

Het lijkt er namelijk op dat Sonos de druk bevochte markt voor personal audio in zou willen gaan. Een schets uit een patentaanvraag in 2020 laat een ontwerp zien dat de eerste hoofdtelefoon van Sonos zou kunnen worden.

Sonos Patentaanvraag

Sonos bouwde in 2019 het eerste consumentenapparaat met ondersteuning voor bluetooth streaming. Dit was de Sonos Move speaker. Later gevolgd door de Sonos Roam.

In 2020 heeft Sonos stilletjes het bedrijf T2 Software overgenomen. Dat bedrijf was gespecialiseerd in de implementatie van de nieuwe Bluetooth LC3 standaard. Die standaard werkt over Bluetooth Low Energy en zou een veel hogere detailweergave bieden dan huidige codecs. Bovendien ondersteunt deze codec de mogelijkheid om naar meerdere Bluetooth apparaten tegelijk te streamen, wat een unieke propositie mogelijk zou maken. Want wat als je, bijvoorbeeld in het vliegtuig, samen de audio van één scherm zou kunnen delen? Of dat je een hoofdtelefoon voor thuisgebruik hebt die je via de Sonos app kunt aansturen. Ongeacht welk apparaat je gebruikt. Of zou Sonos iets bedacht hebben dat de markt gewoon niet ziet aankomen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.