Logo GadgetGear.nl
Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Review: Partybox On-The-Go; luidspreker meeneem plezier

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • volume
  • licht
  • draadloze microfoon
  • gebruiksgemak
  • 4,5 uur accu
  • draagbaar
  • koppelbaar

THE BAD

Een klein bluetooth luidsprekertje is zo 00’s. JBL heeft met de partyboxen draagbaar volume mogelijk gemaakt. Voor feestjes, presentaties of sporten. Met de Partybox On-The-Go heb je het maximale geluid wat nog net draagbaar is en inclusief microfoon. Wij hebben al veel lol aan de test gehad.

Eerder reviewden we Partybox 100. Inmiddels zijn er diverse andere modellen, maar de boodschap blijft hetzelfde; veel geluid in een draagbaar formaat met accu en lichtshow. Sony was overigens ook één van de eersten met dergelijke boxen, maar JBL lijkt het toch echt gewonnen te hebben. JBL is in staat gebleken om heel veel, voor een scherp prijspunt te kunnen bieden. Na onze test met van de Partybox 100 hebben we direct twee exemplaren aangeschaft. De PA boxen met stroom en kabels en veel gewicht zijn direct via marktplaats naar een nieuwe eigenaar gegaan. Die PA set was beter maar een overkill voor een paar feestjes per jaar. Met oud/nieuw vorig jaar stonden we op straat met de twee partyboxen die gekoppeld voor een feestje op straat zorgden. De ingebouwde accu had voldoende stroom voor twee uur draaien met licht.

Draagbaar

Hoewel de Partybox 100 een handgreep heeft, is deze minder geschikt om overal mee naar toe te nemen. Daar is nu dan de Partybox On-The-Go voor. Qua formaat een beetje kleiner dan de Partybox100, maar met draagband, meer knopjes en 1 lichtcirkel. De On-The-Go heeft een kleinere accu, iets minder volume en dus ook wat minder licht. Daarentegen is dit model wel makkelijk mee te nemen naar vrienden, de sportvelden of andere lokaties. De meegeleverde microfoon is werkelijk een bonus. Sluit je smartphone aan en op YouTube zijn duizenden karaoke filmpjes te vinden voor een avond plezier. De microfoon kan je mengen met het geluid van de bluetooth bron. Door de regelbare galm klinkt de zang net wat lekkerder. Je kan het niet vergelijken met de Singtrix die ook de vals zingende artiest corrigeert. Vals blijft vals, maar dan wel met galm.

De Partybox On-The-Go is zowaar prima te pairen met een extra Partybox 100. Sommige reviews melden dat dit niet kan, maar het is juist geen enkel probleem. Zo krijg je snel een zaaltje of woonkamer wel gevuld met geluid. Behalve zang kan dat natuurlijk ook een presentatie of bingo zijn. De draadloze microfoon en koppelmogelijkheden maken van de Partyboxbox On-The-Go erg veelzijdig. Je kan nog een extra bron aansluiten via een minijack. Er is ook een USB aansluiting, maar deze hebben we niet getest. Hoe ga je immers eventueel tracks selecteren. De knoppen zijn enkel voor het geluid, de galm en het volume van de aux aansluiting. Voor de goede orde; er staat ‘guitar’ bij deze knop.

De draagriem zorgt dat je langer de On-The-Go ook echt kan dragen dan de andere Partyboxen. Aan de binnenzijde heeft de speaker een zacht oppervlak zodat het niet gaat schuren tijdens het dragen. Overigens kan de luidspreker ook prima tegen een regenbui. Deze Partybox kun je dus zonder zorgen meenemen naar het strand, de boot of het zwembad.

Geluid

Het geluid van de Partybox On-The-Go is iets minder gebalanceerd dan de Partybox 100 of andere hogere modellen. Maar voor 99% van de gebruikers maakt dat niets uit. Je hoort de muziek of de stem door de microfoon, luid en duidelijk zonder vervorming. Het enige minpunt wat wij kunnen bedenken is dat JBL het nu wel heel makkelijk en betaalbaar maakt voor de massa om hun muziek overal af te spelen. Of de strandjes en achtertuinen daar prettiger door worden valt te bezien.

Conclusie

De Partybox On-The-Go is echt een feestje. De draadloze microfoon, het geluid en het licht maken dat je met deze luidspreker overal een glimlach op het gezicht tovert.

 

Eén reactie

  1. Een leuke review en ik ervaar hetzelfde. Ik heb de On the go nog niet zo lang maar ik heb aan de draagzijde geen zacht “kussentje”… kennelijk is dat dan de On the go essential? Wat is het verschil eigenlijk… Er wordt gesproken met het koppelen met een partybox 100. Ik heb ook de 110 maar het is mij nog niet gelukt de twee met elkaar te koppelen. Zou fijn zijn als je erbij zet hoe dit te regelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.