Test: Singtrix karaoke plezier voor iedereen

Als je een gadget mag reviewen die omarmd wordt door familie en vrienden, weet je dat het een hit kan zijn. De eerste indruk na het persbericht was al zeer positief. Bijna iedereen die het filmpje van het product ziet reageert dat ze dat wel eens willen proberen. Onze eerste kerstdag was een absoluut feest dankzij de kookkunsten, Spotify afspeellijst en zeker ook Singtrix.

Singtrix-setupDe bedenkers van Singtrix claimen een flink aantal patenten op hun naam te hebben staan. Zo hebben ze ook ooit de basis versie gemaakt van GuitarHero voordat ze het product en idee verkochten aan Activision. Nu hebben ze Singtrix bedacht. Het uitgangspunt is dat iedereen wel wil kunnen zingen, maar dat karaoke een beetje suf imago heeft. Je gaat toch niet jezelf voor schut zetten met een beetje galm op een microfoon? Singtrix heeft studio technologie, waarmee Cher bijvoorbeeld   ‘Believe’ heeft opgenomen, in een consumenten product gepropt. Bijna vierhonderd effecten kunnen op de hoofdmicrofoon worden gezet. Een tweede microfoon heeft de basis effecten. Het resultaat is dat iedereen denkt te kunnen zingen en de drempel om mee te doen erg laag wordt. Voor je het weet wil iedereen wel eens kunnen zingen met de Singrix microfoon. Je krijgt ook gelijk dieper respect voor de originele artiesten en feestartiesten die wél kunnen zingen. Maat houden kan de Singtrix niet corrigeren en blijkt minstens zo belangrijk als toonhoogte.

singtrix-03-0714-deUitpakken en spelen maar
Singtrix zit als een compleet feestsysteem in één doos. Twee microfoons, een microfoon standaard, een smartphone/ipad mini houder, een PA versterker met box en natuurlijk het magische Singtrix doosje. Voor wie vaker stereo spullen aansluit is het aansluiten geen probleem. Voor wie al die kabels een uitdaging is zit er een complete en duidelijke handleiding in de doos. Plaatjes doen het werk. In een dik kwartiertje is alles uitgepakt en een kwartier later speelt het systeem. Je sluit een smartphone of tablet aan op het Singtrix kastje. Twee meegeleverde microfoons sluit je eveneens aan op het kastje. Vervolgens gaat een audio kabel van de Singtrix naar de meegeleverde versterkte luidspreker. Twee voedingen geven spanning op de SIngtrix en de luidspreker. Vervolgens zoek je een karaoke titel op YouTube en het plezier kan beginnen. Op YouTube zijn tienduizenden Karaoke filmpjes te vinden. Je hoort de muziek en soms ook zacht de stem of kootjer en de microfoons mixen dankzij de Singtrix met een magisch effect naar de luidspreker.

singtrixBarry en de chipmuncks
Op de Singtrix kan je van een vrouwenstem een diep gebronsde Barry White stem maken, maar ook helium stemmetjes. Fraaier zijn de harmonische koortjes die van één stem een koortje maken. Je kunt 10 favoriete effecten opslaan. In de doos zit ook een geplastificeerd overzicht van de 342 effecten. Sommige effecten zijn specifiek voor een nummer zoals de Bohemian Rhapsody. Effecten zoals Country Girl, Xmas carols, Arena Rock en Hip Hop spreken voor zich. De stemmen zijn met een draaiknop te selecteren. Een numeriek pad was handig geweest. Nu moet je soms lang scrollen.

Singtrix appDe Singtrix app op IOS en Android is een gerebrande versie van het Karaoke platform 'Karaoke Anywhere'. Hier kan je allerlei nummers vinden dien perfect qua tekst op de smartphone of tablet werken. Er zijn zelfs speciale Singtrix geoptimaliseerde tracks. De toegevoegde waarde van de app is duidelijk maar er zit een betaalsysteem op wat ronduit irritant is. Als je het systeem koopt of een account hebt, kan je nog niet alles direct afspelen. Voor sommige nummers moet je extra betalen. Dit zal het succes van de app belemmeren. Ik kan me indenken dat mensen bijvoorbeeld een avond plezier willen hebben voor 5 of 10 Euro, maar niet vast willen zitten aan een abonnement. Het verdienmodel is teveel gericht op royalties en niet op behoefte faciliteren en daaraan verdienen. Singtrix werk gelukkig perfect met YouTube en andere mediaspelers. Alle Nederlandse liedjes hebben we lekker met YouTube karaoke filmpjes meegelald.

Singtrix-gadgetgear4Nummermatch
Wanneer je een stem effect nummer selecteert wat precies bij het nummer past, is het resultaat verbluffend. Afhankelijk van de zangkwaliteiten kan je de SIngtrix effecten reduceren. Er zijn drie standen: Enhanced; Semi-Pro en Pro. Let wel het algehele resultaat zal nooit goed genoeg zijn voor echte optredens. Daarvoor blijft Singtrix op speelgoed nivo hangen. Dat is geen probleem want juist daardoor is de drempel laag en zelden vind je voor dit bedrag een stuk elektronica waar alle generaties plezier aan leven. Van opa die ‘I did it my way ‘zingt, tot de jongsten die Disney liedjes meezingen. Plezier is gegarandeerd.

Singtrix-gadgetgear2Conclusie
Singtrix is het leukste en makkelijkste ingrediënt voor een geslaagd feestje. Met oudejaars avond voor de boeg kan ik iedereen aanraden naar de winkel te rennen en een Singtrix te kopen. Natuurlijk zijn er zat ook zat andere feestmomenten en met SIngtrix kan je die zelf creëren. Is de Karaoke afgelopen? Dan sluit je gewoon de smartphone aan op de versterkte luidspreker en je hebt voldoende volume om een huiskamer met dansmuziek te vullen. Singtrix overbrugt generaties en geeft voor de prijs van een gameconsole plezier aan het hele gezin.

Singtrix is in Nederland te koop voor 399 Euro.

foto-az

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • alles in 1 doos
  • unieke effecten
  • gemakkelijk
  • smartphone integratie

THE BAD

  • kabels kabels kabels
Zeeman Albert
Albert is gecertificeerd marketeer en innovatie verslaafd. Zo'n beetje elk product met een stekker of batterij moet wel door zijn handen. Klopt het design, wat is het verhaal er achter en wie heeft er wat aan? Albert reviewed producten sinds 1996. Sinds 2002 struint Albert internationale beurzen af op zoek naar nieuwe producten en trends in consumenten electronica. Als marketing en innovatie specialist helpt Albert bedrijven te innoveren en te vernieuwen. Meer info over Albert als marketing specialist en trendwatcher op www.id-tank.com.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram