Microsoft Xbox koopt Activision, Blizzard en King

Afgelopen jaar voegde Microsoft in recordtempo uitgever Bethesda toe aan haar portfolio van Xbox Game Studios. Dit jaar staat de volgende monsterovername voor de deur. Microsoft koopt Activision Blizzard voor $68,7 miljard. De grootste overname in gaming ooit.

Dat wil zeggen, Microsoft en Activision Blizzard zijn het eens geworden over de overname voor dit bedrag, maar er moet wereldwijd nog toestemming worden geregeld. Dat kan nog wel wat invloed hebben op de overname.

Met deze monsterovername krijgt Microsoft grote titels in handen als Call of Duty, World of Warcraft, Overwatch, Diablo en Candy Crush. Alle studio’s en de 10.000 werknemers zullen aan Microsoft worden toegevoegd.

De laatste jaren kreeg Sony PlayStation veel extra’s van Activision Blizzard. Denk aan exclusieve items met de launch van Call of Duty games. Met de overname is de kans groot dat die worden geschrapt. De kans dat games nu helemaal niet meer naar Sony PlayStation komen is niet heel groot. Immers is Microsoft ook eigenaar van Minecraft en er inmiddels aan gewend om games op meerdere platformen uit te brengen om op die manier het maximale uit haar investeringen te halen.

Het grootste voordeel van de overname zal gelden voor gebruikers van Microsoft Game Pass. Op het gebied van gaming abonnementen moet Microsoft niet alleen vechten tegen Sony PlayStation Plus, maar ook tegen Nvidia GeForce Now en andere game streaming diensten.

Met de overname van Activision Blizzard, zullen Game Pass gebruikers van Microsoft op niet al te lange termijn zien dat het gros van de Activision Blizzard games aan Game Pass worden toegevoegd. Dit naast de enorme toevoeging van Bethesda titels afgelopen jaar en de deal met EA om ook een groot deel van haar portfolio op Game Pass aan te bieden. De gamers lijkt dus echt de grote winnaar te worden in deze overname.

Wanneer de overname is goedgekeurd, omvat Microsoft in totaal 30 game studio’s die aan nieuwe titels werken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.