OnePlus 10 Pro
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Dit is de OnePlus 10 Pro 5G

De afgelopen dagen las je al veel details over de OnePlus 10 Pro 5G. We moeten het toegeven. OnePlus is briljant in het langzaam prijsgeven van haar nieuwste vlaggenschip smartphone.

Meer over de Hasselblad camera lees je hier. In deze post hebben we het vooral over de rest van de imposante hardware in dit vlaggenschip. Deze draait namelijk de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 chipset met 12 GB aan LPDDR5 RAM. De chipset komt ook met de zevende generatie Qualcomm AI Engine die vier keer sneller moet zijn in AI operaties dan haar voorganger.

Ook op 5G mag je maximale prestaties gaan verwachten. De chipset beschikt over het Qualcomm X65 5G modem. Dit is het eerste modem gemaakt voor 10 gigabit internet. Al is het natuurlijk maar de vraag in hoeverre onze mobiele netwerken dit nog kunnen bijbenen.

Naast dat gamers een snelle CPU en een snel modem krijgen, mogen gamers ook uitkijken naar de prestaties van de Qualcomm Adreno GPU die in deze generatie een snelheidswinst van 25% weet te noteren ten opzichte van haar voorganger. En die was al in staat om Fortnite met dikke graphics op het scherm te pompen.

OnePlus 10 Pro

Via moedertje Oppo, beschikt de OnePlus 10 Pro 5G over de snelste laadtechnologie van dit moment. Het toestel komt namelijk met SuperVOOC 80 Watt Flash Charge. Met andere woorden, deze kleine smartphone trekt harder aan jouw stopcontact dan de gemiddelde MacBook Pro. De batterij is met 5.000mAh ook echt flink en kan in 32 minuten volledig worden opgeladen. Wil je draadloos laden, kan dat zelfs op 50 Watt met AirVOOC Wireless Flash Charge. De 80 Watt SuperVOOC lader krijg je trouwens keurig bij jouw toestel geleverd.

Ook het display is bijzonder. Dat kan nu schakelen van 1Hz tot 120Hz om zo de batterij flink te sparen. Dit komt doordat OnePlus de tweede generatie LTPO technologie toepast op het 6,7 inch AMOLED display. Door voor het eerste Dual Color Calibration op een display toe te passen mogen content creators nog echtere beelden verwachten.

In China komt het toestel uit met Android 12 en OxygenOS 12.1. Europa moet nog heel even wachten op het toestel en krijgt tegen de tijd van de lancering Android 12 in combinatie met OxygenOS 12. Waarom OnePlus er voor kiest een iets oudere OxygenOS versie naar Europa te brengen is nog onduidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.