CES: Sony toont haar Vision-S 02 bolide

Kennelijk reed Sony’s nieuwste bolide sinds 2020 al op de Europese autowegen. Als prototype, dat dan weer wel. Deze week werd de Sony Vision-S 02 voor het eerst gepresenteerd tijdens de CES in Las Vegas.

De Sony Vision-S 02 is gebouwd op basis van hetzelfde EV/Cloud platform als de eerder gepresenteerde Vision-S 01. De automotive tak van Sony zal dit jaar worden ondergebracht in Sony Mobility Inc. Met dat bedrijf gaat Sony zich verder verdiepen in de markt voor Elektrische auto’s.

De Sony Vision-S 02 is uitgerust met sensoren om de omgeving van de bolide realtime te herkennen. Dit doet de auto met behulp van CMOS beeldsensoren en LiDAR. In de auto wordt onder anderen gebruik gemaakt van TOF beeldsensoren. Daarmee wordt de veiligheid van de inzittenden bewaakt, maar kunnen inzittenden ook met gebaren opdrachten geven aan de auto. Ook werkt Sony in Duitsland, vanuit Japan, met technologie om de auto op afstand te besturen.

In het interieur vinden we ook veel commerciële technologie van Sony terug. Denk aan 360 reality audio met behulp van speakers in de autostoelen en de Bravia Core VOD diensten om tijdens het rijden films en series te kijken in de auto. Ook is het mogelijk om aan gamestreaming te doen via jouw PlayStation console.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram