CES: Samsung en TCL introduceren 144Hz Mini LED TV’s

Samsung Neo QLED 8K

Samsung en TCL hebben hun eerste 144Hz Mini LED TV’s meegenomen naar de CES. Daarmee introduceren de merken een serie TV’s die sneller zijn dan de Xbox Series X en de Sony PlayStation 5.

MiniLED is een bijzondere technologie. Waar traditionele LED TV’s vanuit de randen worden verlicht, worden MiniLED TV’s juist van achteren verlicht. Achter het LCD paneel zitten al snel zo’n 1.000 kleine witte LED’s die de helderheid van het scherm bepalen. Het is dus niet zo dat iedere LED individueel wordt verlicht, zoals bijvoorbeeld bij OLED.

TCL

De nieuwe TV’s van TCL zijn volgens het merk zo snel dat gamers daarmee een voorsprong kunnen krijgen op anderen (al valt daar wel wat over te zeggen). De Mini LED TV’s beschikken over 1.000 dimzones die hoge contrasten moeten opleveren.

Welke modellen en formaten exact beschikbaar komen, heeft het merk nog niet laten weten. Die informatie volgt later dit kwartaal.

Samsung

Het Koreaanse Samsung zal de 144Hz panelen gaan gebruiken in de nieuwe Neo QLED TV’s van 2022. Daarbij gaat het om zowel 4K als 8K modellen. Naast vier HDMI 2.1 poorten, krijgen deze TV’s ook ondersteuning voor 14-bit HDR. In theorie kunnen ze daarmee nog meer contrastverschillen tonen dan de huidige 12-bits generatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.