De Renault Zoe heeft een nieuw modeljaar gekregen. Ook de 2019 uitvoering is 100% elektrisch. Zowel het laadvermogen als de actieradius van de wagen zijn vergroot in deze derde generatie.

Zeven jaar geleden introduceerde Renault de volledig elektrische Zoe op de Europese wegen. Nu, in 2019, komen we pas aan bij de derde generatie van deze wagen. Met een nieuwe 52kWh batterij, krijgt deze uitvoering een actieradius van 395 kilometer. Uiteraard onder ideale omstandigheden. Bovendien kan de Zoe geladen worden op 22kW en 50kW DC laders. De elektromotor heeft een vermogen van 100kW.

Om het interieur is de elektrische architectuur aangepakt en is een digitaal instrumentenpaneel geplaatst. Er zijn nieuwe rijhulpsystemen zoals ADAS en standaard is de halogeenverlichting al vervangen voor LED’s. Die zijn bij hetzelfde energieverbruik, veel feller. Verder zijn er innovaties als Renault Easy Connect en Easy Link.

Beschikbaarheid

Vanaf eind oktober staat de Zeo bij de dealer. Met een huurbatterij betaal je €25.390 voor de wagen. Met een koopbatterij betaal je €33.590 voor het goedkoopste model. Een huurbatterij kost tussen de €74 en €124 per maand.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.