Arjan Olsder
Arjan Olsder

Gerucht: Google komt met Fitbit op basis van WearOS

Google heeft naast smartphones al heel wat mobiele accessoires ontwikkeld. Nog nooit ontwikkelde het zelf een smartwatch. Nu het Fitbit bezit, lijkt Google de ideale mix te hebben om met een unieke propositie te komen.

In de lente zou Google al met een eigen smartwatch op basis van WearOS willen komen. Om zich te onderscheiden van de markt, zou het slimme klokje moeten kunnen integreren met het Fitbit platform. Dit zou de smartwatch van Google een streepje voor kunnen geven bij sporters.

Toch kan dit ook betekenen dat wij in Europa het klokje niet zullen zien. Google heeft al jaren het beleid dat veel producten alleen in de VS aangeschaft kunnen worden. De reden dat dit voor deze smartwatch zou kunnen gelden zit hem in de regels waar het bedrijf in Europa aan moet voldoen.

Voorwaarde voor de overname van Fitbit was namelijk dat Fitbit data nooit onderdeel mag worden van het advertentienetwerk van Google. De Europese inwoners worden op die manier beschermd omdat de sportdata ook als medische data gezien kan worden. Hierdoor zou Google een probleem kunnen hebben om het klokje op Europese bodem te verkopen… maar dit hele verhaal blijft natuurlijk gebaseerd op een gerucht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.