Logo GadgetGear.nl
Adobe Creative Cloud Express
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Adobe lanceert Creative Cloud Express voor smartphones en browsers

Adobe liet eerder dit jaar al zien aan web-based versies van haar software te werken. Deze week wordt de Creative Cloud Express gelanceerd in zowel een gratis als betaalde variant.

Het idee achter Creative Cloud Express is dat creatieve mensen overal moeten kunnen werken, ongeacht het apparaat dat ze gebruiken. Dit doet Adobe door een browser versie van de software uit te brengen die ook als app te installeren is op Windows, Android en iOS.

Adobe Creative Cloud Express

Met Creative Cloud Express kunnen gebruikers in eerste instantie template based werken. Je pakt dus een basisontwerp voor hetgeen je wilt maken en past dit naar eigen smaak aan. Denk aan posters, YouTube thumbs etc. Stockfoto’s, fonts etc worden geregeld door Adobe die met Adobe Stock en haar TypeKit een enorme collectie heeft opgebouwd. Vanuit de Adobe Sensei AI komt ook een berg functionaliteit beschikbaar om eigen beeldmateriaal verder te bewerken. Denk aan het geautomatiseerd verwijderen van achtergronden.

De gratis versie van Creative Cloud Express komt met een zeer gelimiteerd aantal templates om uit te kiezen. Betalende gebruikers krijgen een veel grotere collectie voor €10 per maand. Heb je een single app of volledig Creative Cloud abonnement, dan krijg je ook toegang tot Express.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.