WordPress koopt WPScan voor Jetpack

Automattic, het bedrijf achter WordPress, heeft WPScan gekocht. Een zet die het beveiligingslandschap van WordPress sites enorm kan veranderen.

WPScan is een wereldwijd bijgehouden database met beveiligingsproblemen voor WordPress, haar plugins en thema’s. Gebruikers van WPScan kunnen eenvoudig hun sites met de dienst checken voor beveiligingsproblemen. Menig beveiligingsplugin leunt op de technologie van het bedrijf.

Nu Automattic het bedrijf gekocht heeft, is de toekomst van WPScan onzeker. Hoewel de eigenaren van WPScan binnen Automattic aan de dienst blijven werken, heeft Automattic al wel laten weten dat WPScan onderdeel gaat uitmaken van Jetpack. Daarbij is het de vraag of andere beveiligingstools nog bij de database van het 10 jaar oude bedrijf kunnen. De naam WPScan zal in ieder geval vervangen worden voor Jetpack Scan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.