Elektrische Porsche Taycan krijgt speciale EV-banden

Porsche bouwt al een tijdje aan de nieuwe Porsche Taycan. Deze bolide is de eerste, volledig elektrische sportwagen, van het merk uit Stuttgart. Kennelijk zijn daar speciale EV banden voor nodig. Hankook gaat die leveren.

De nieuwe Porsche Taycan zal uitgeleverd worden op de Hankook Ventus S1 Evo 3 EV. Een band, speciaal ontwikkel voor gebruik onder elektrische auto’s. Met deze band zouden de prestaties van de bolide verder verfijnd worden.

Hankook Ventus S1 evo 3 ev

Om dit voor elkaar te krijgen, heeft Hankook het profiel van de band, aangepast op de eigenschappen van de auto. Hierdoor wordt het geluid van de benden, met 3 decibel verminderd. Nu de Porsche elektrisch rijdt, overstemt de motor immers niet langer het geluid van de band.

Ook is de hielzone van de band versterkt, voor een betere handling op hogere snelheden. Door een andere materiaalsamenstelling te gebruiken en het productieproces daarvan aan te passen, zou deze band zelfs 30% zuiniger zijn. De rolweerstand zou met 13% afnemen en de slijtage zou met 5% afnemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram