Hankook Ventus S1 evo 3 ev
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Elektrische Porsche Taycan krijgt speciale EV-banden

Porsche bouwt al een tijdje aan de nieuwe Porsche Taycan. Deze bolide is de eerste, volledig elektrische sportwagen, van het merk uit Stuttgart. Kennelijk zijn daar speciale EV banden voor nodig. Hankook gaat die leveren.

De nieuwe Porsche Taycan zal uitgeleverd worden op de Hankook Ventus S1 Evo 3 EV. Een band, speciaal ontwikkel voor gebruik onder elektrische auto’s. Met deze band zouden de prestaties van de bolide verder verfijnd worden.

Hankook Ventus S1 evo 3 ev

Om dit voor elkaar te krijgen, heeft Hankook het profiel van de band, aangepast op de eigenschappen van de auto. Hierdoor wordt het geluid van de benden, met 3 decibel verminderd. Nu de Porsche elektrisch rijdt, overstemt de motor immers niet langer het geluid van de band.

Ook is de hielzone van de band versterkt, voor een betere handling op hogere snelheden. Door een andere materiaalsamenstelling te gebruiken en het productieproces daarvan aan te passen, zou deze band zelfs 30% zuiniger zijn. De rolweerstand zou met 13% afnemen en de slijtage zou met 5% afnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.