Review: Gamesir T4 Mini multi-platform controller

Gamesir T4 Mini

In navolging van de Gamesir T4 Pro, heeft het merk ook een compactere uitvoering van haar multi-platform controller ontwikkeld. De T4 Mini is dan wel veel kleiner, de controller levert nauwelijks in op functionaliteit.

Compatibility

Laten we meteen aftrappen met de compatibility. We hebben de controller inmiddels op heel wat platformen kunnen testen. Hij is te gebruiken op de Nintendo Switch, PC, iOS, Android en onder Android TV. Voor iOS gamers is het handig om te weten dat je er ook Apple Arcade en MFi games op kunt spelen. Volledige ondersteuning voor alle knoppen dus.

Unboxing

In de verpakking vinden we de controller en een USB-C laadkabel. Daarnaast krijg je natuurlijk de handleiding van de controller.

Ontwerp

Wij ontvingen de zwarte, semi-transparante uitvoering van de controller. Gamesor komt ook met een helder transparante uitvoering op de markt. De keuze voor een semi-transparante body is interessant omdat Gamesir de controller ook van verlichting heeft voorzien. Dit geeft hem een net wat toffer uiterlijk dan de originele controllers die vaak bij consoles zitten. In totaal kun je uit 9 vaste kleuren en twee regenboog animaties kiezen.

Door haar compacte body is dit een controller die prima geschikt is voor gamers met kleinere handen, of gamers die graag een controller meenemen op reis, maar daar niet al teveel ruimte aan willen opofferen.

Controlls

De Gamesir T4 Mini is voorzien van bewegingssensoren. In totaal kan de controller beweging over 6 assen vastleggen. Dit is belangrijk voor iedereen die hem gebruikt op de Nintendo Switch.

De kwaliteit van de knoppen voelt vergelijkbaar met die van bijvoorbeeld de Pro Controller van de Switch. Datzelfde geldt ook voor de analoge sticks. Je voelt niet dat je hier een goedkopere controller in de hand hebt. Bovendien krijg je ook nog eens een turbo op de actieknoppen. Handig!

Feedback

Qua trilmotoren is deze controller rijker uitgerust dan de Gamesir T4 Pro. In deze controller zitten twee asymmetrische motoren die redelijk nauwkeurig reageren. Het is niet zo strak als de originele motoren in de switch, maar het komt heel dicht in de buurt.

Accuduur

Met 600mAh is de accu van prima formaat. Het laden duurt met 3 uur wat lang, maar dan kun je er 10 uur mee spelen. De controller gaat vanzelf op standby wanneer je deze niet gebruikt.

Conclusie Gamesir T4 Mini

De Gamesir T4 Mini is een compacte en stevige controller. Handig voor onderweg en fijn voor gamers met kleinere handjes. De controller werkt fantastisch samen met de Nintendo Switch, maar ook prima met iOS, Android en PC.

Gamesir T4 Mini kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Ligt lekker in de hand
  • Toffe verlichting
  • Prima knoppen
  • Prima sticks
  • Turbo
  • Oplaadbaar

THE BAD

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gamesir T4 Mini kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com