Gamesir T4 Pro
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Gamesir T4 Pro multi-platform controller

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Ligt lekker in de hand
  • Voldoende knoppen
  • Verlichting
  • Turbo en M knoppen
  • Smartphone houder

THE BAD

Gamesir bouwt al jaren multi-platform controllers. De Gamesir T4 Pro behoort tot de beste modellen van het relatief jonge merkt. Een strakke controller die qua design een brug slaat tussen de controllers van de Nintendo Switch en de wat oudere Xbox 360.

Compatibility

Laten we meteen aftrappen met de compatibility. We hebben de controller inmiddels op heel wat platformen kunnen testen. Hij is te gebruiken op de Nintendo Switch, PC, iOS, Android en onder Android TV. Voor iOS gamers is het handig om te weten dat je er ook Apple Arcade en MFi games op kunt spelen. Volledige ondersteuning voor alle knoppen dus.

Unboxing

Voor mobiele gamers, stopt Gamesir ook een smartphone houder in de doos. Zo kun je jouw smartphone bovenop jouw controller prikken. Je krijgt ook een USB-C laadkabel en handleiding. De controller beschikt over een accu, dus batterijen zijn niet nodig. Voor PC gamers stopt Gamesir er ook een 2.4GHz dongle in. Hiermee bouw je een low-latency verbinding op tussen jouw PC en jouw controller, waardoor jouw game nog sneller zal reageren op jouw bewegingen.

Ontwerp

Ik benoemde het al in de intro. De controller is vormgegeven naar de Pro controller van de Nintendo Switch en de wat oudere Xbox controllers. Hij ligt dan ook erg lekker in de hand.

Gamesir heeft voor een semi-transparante body gekozen en hier de nodige verlichting in geplaatst. De verlichting zit netjes onder de vier actieknoppen rechts en in de ring van de analoge stick. De intensiteit van de verlichting is instelbaar.

Controlls

De actieknoppen van de controller voelen allemaal hetzelfde aan als bij de originele controllers van Nintendo, Xbox en PS. Gewoon soepel, maar niet echt clicky. De analoge sticks zijn voorzien van anti-slip rubber.

Gamesir T4 Pro

De controller is voorzien van een turbo knop. Daarnaast heeft Gamesir onderop vier M knoppen geplaatst. Hier kun je zelf knoppen op de controller naar mappen. De vier knoppen zijn zeer gemakkelijk met de vingers onder de controller te bedienen. Ideaal.

De schouderknoppen aan de bovenkant zijn reguliere knoppen. De onderste schouderknoppen zijn nette triggers, wat heerlijk is tijdens het spelen van een racegame.

Gamesir T4 Pro

Feedback

De controller beschikt ook over een asymetrisch geplaatste trilmotor. Dit om feedback te geven tijdens het spelen van een game. De motor is niet zo high-end als die van Nintendo, maar voelt zeker niet goedkoop aan.

Conclusie Gamesir T4 Pro

De Gamesir T4 Pro ligt prima in de hand. Voor mijn gevoel doen de knoppen niet onder ten opzichte van de standaard controllers die bij het gros van de consoles wordt geleverd. De verlichting geeft een leuke touch en kun je prima aan houden. Met 600mAh heeft de controller accuduur genoeg voor langere speelsessies. Voor wat betreft controllers van B merken is dit zeker één van de betere.

Gamesir T4 Pro kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.