Check Point: Belangrijke kwetsbaarheid in MediaTek smartphones en tablets

ICT beveiliger Check Point heeft een belangrijk lek gevonden in de chipsets van het Chinese MediaTek. Door het lek kunnen hackers smartphones afluisteren. In totaal gaat het om 37% van de smartphones wereldwijd.

Hoewel het probleem inmiddels is opgelost, is lang niet iedere consument gewapend tegen het lek. Hiervoor moeten recente veiligheidspatches geïnstalleerd zijn. Juist de MediaTek smartphones en tablets bevinden zich in prijssegmenten waar nauwelijks een updatebeleid van toepassing is.

MediaTek is sinds Q3 2020 de marktleider in de productie van mobiele chipsets. Vrijwel alle merken voeren inmiddels MediaTek chipsets in de midget- en middensegment toestellen.

Check Point adviseert gebruikers van een MediaTek smartphone of tablet om de laatste updates te installeren en zo nodig een mobiele anti-virus oplossing.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram