Xiaomi gaat in 2024 haar eerste elektrische auto lanceren

Xiaomi Cyberdog

Ze hebben er nog grofweg drie jaar voor nodig. Dan moet de eerste elektrische auto van Xiaomi van de band rollen in China. Het elektronicabedrijf gaat dan officieel de weg op.

Xiaomi is een merk dat in China zo ongeveer alles maak dat je kunt bedenken. Ze zijn beroemd om hun smartphones, maar ze maken ook schroevendraaiers, dashcams, tandenborstels etc. Eerder dit jaar liet met merk al weten te gaan investeren in eigen autofabrieken. In de eerste helft van 2024 moet de massaproductie in die fabrieken op volle gang zijn.

De transitie van techmerken naar het produceren van elektrische auto’s lijkt steeds vaker een natuurlijke overgang te zijn. De techmerken hebben veelal het voordeel dat ze al weten hoe ze elektromotoren moeten maken en ook het bouwen van accupakketten ligt vaak al in hun straatje.

Xiaomi is dan ook niet het enige techmerk dat zelf auto’s aan het ontwikkelen is. Hoewel het Britse Dyson eerder de stekker uit haar project trok, gaan er al jaren geruchten dat Apple met een eigen auto komt. Ook Sony en Huawei zouden druk bezig zijn met hun eigen bolides. Bovendien zijn merken uit Azië al heel lang dominant op de markt. Hoewel Japan traditioneel het hart van de auto industrie aan die kant van de wereld vormde, zijn het merken als Landwind en Geely (o.a. Volvo) die flink terrein winnen hier in het westen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.