Review: De 50-jarige lampen van Signify’s Philips

LED lampen die 50 jaar moeten kunnen worden. Of in ieder geval 50.000 branduren meegaan. Signify introduceerde de lampen onlangs onder het Philips merk en wij hebben ze getest.

Nouja, getest…

Er zijn van die reviews waarbij misschien wel de belangrijkste USP niet te testen is. Dat is ook het geval bij deze LED lampen van Philips. Dus bij deze de meest logische disclaimer ooit. Wij hebben ze geen 50.000 branduren getest. Als ze bij jou voor 2071 aan ouderdom zijn gestorven, zien we de reactie graag onder deze review. Ik ben er tegen die tijd in ieder geval niet meer 😉

Philips is niet de eerste die een ultra duurzame LED lamp weet te maken. Dyson deed dit ook al eens. Daar gebruikten ze echter lange heatpipes om de LED's zo ver te koelen dat het fosfor op de LED niet zou verbranden. Met de komst van LED's in de vorm van kooldraden lijkt Signify een andere oplossing te hebben gevonden.

Nog een disclaimer. We hebben de lampen in open buitenverlichting gebruikt. Hier is Signify voor deze lampen niet zo gek op. Het advies is om deze op z’n minst beschut buiten te gebruiken. Ook wordt het gebruik in combinatie met een bewegingsmelder afgeraden. De lampen zijn niet geschikt voor dimmers. Mogelijk gaat dit ten kosten van de levensduur van de lampjes.

Design

Voor beide lampen heeft Signify ervoor gekozen om het LED lampen te maken op basis van een fake kooldraad. Laten we eerlijk zijn, dat is gewoon veel mooier dan een klein bundeltje vanuit de fitting van het peertje. Toch zijn er behoorlijke verschillen tussen de twee lampen die ik heb getest.

Philips 9290030665 (EAN 8719514343740) E27

Deze 2.3 Watt LED lamp moet de tegenhanger zijn van een 40 Watt gloeilamp. Hij levert dan ook 485 lumen rondom. Door de hyperzuinige opbouw van het peertje, krijgt deze energieklasse A mee. Deze uitvoering van de lamp is neutraal wit. Met 4000K kun je zeggen dat het licht iets koel is. In totaal bevat dit peertje 4 kooldraden van LED’s.

Philips 9290030667 (EAN 8719514343788) E27

Deze LED lamp trekt in totaal 4 Watt. Daarmee is dit de tegenhanger voor de 60 Watt gloeilamp van vroeger met 840 lumen. Ook hier rondom gemeten. Ook hier scoort Signify keurig een energielabel A, maar deze is met 3000K net iets warmer. Het licht van dit lampje komt uit 8 kooldraden. Deze zijn eveneens rechtop geplaatst.

Conclusie

Beide lampen branden mooi rustig in onze opstelling. Er is weinig tot geen merkbare vertekening in het licht rondom de peertjes. Over de levensduur valt geen zinnig woord te zeggen. Daar moeten we Signify op haar blauwe ogen geloven, maar ze hebben het vast goed berekend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Mooi, egaal licht
  • Rustig licht
  • Extreme levensduur
  • Enorm energiezuinig

THE BAD

  • Minder geschikt als buitenverlichting
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram