Review: Mario Party Superstars

Mario Party Superstars

Samen spelen op een interactief bordspel, dat is het idee achter de Mario Party series. In 2018 verscheen Mario Party voor het eerst op de Switch, met eerder dit jaar een gratis multiplayer updates. Dat was de aanloop naar een compleet nieuwe game Mario Party Superstars.

De geschiedenis van Mario Party

Traditioneel is iedere Mario Party game letterlijk een schot in de roos voor Nintendo. De eerste keer dat Nintendo Mario Party uitbracht was in 1998 op de Nintendo 64. In 1999 en 2000 bracht Nintendo in hoog tempo Mario Party 2 en 3 op de markt. Deel vier moesten we een jaar langer op wachten tot 2002, maar sinds die tijd lijkt Nintendo haar best te doen om jaarlijks een Mario Party game op de markt te brengen. Meestal ruim voor de feestdagen. Alleen in de periode van 2008 tot en met 2011 viel een enorm gat in de releases, al hebben we sinds Super Mario Party in 2018 nu toch ook weer drie jaar moeten wachten.

Mario Party Superstars

Met Mario Party Superstars grijpt Nintendo terug naar de start van de series. Met compleet vernieuwde graphics, heeft Nintendo vijf borden uit de eerste Mario Party games voor de N64 opnieuw tot leven gewekt.

Wie dacht dat de graphics van Super Mario Party gelikt waren, zal verbaasd zijn over wat Nintendo nu heeft neergezet. De ontwikkelaars achter de partygame zijn duidelijk handiger geworden in het werken met de hardware van de Switch.

Zoals je gewend bent van de vorige, zijn alle games met een halve controller te spelen en kun je zowel in TV als in handheld modus met meerdere spelers tegelijk aan de slag in het spel. Doe je dat niet, speel je tegen een opvallend intelligente AI. Spelers kiezen uit Mario, Yoshi, Peach, Luigi, Donkey Kong, Waluigi, Wario, Daisy, Rosalina en Birdo als de tien speelbare karakters. Daarnaast zijn er dus vijf speelborden. Iets minder dan de acht speelborden in de vorige titel.

Elk van de vijf speelborden heeft een eigen thema en daarmee eigen, unieke uitdagingen voor jou als speler. De borden die van de N64 zijn overgekomen zijn Yoshi’s Tropical Island, Space Land, Horror Land, Woody Woods en Peach’s Birthday Cake. Het meest opvallend hierin is het Horror Land bord. Dit bord kent overdag namelijk een andere layout dan ’s nachts. Iets dat met de donkere dagen natuurlijk erg leuk is.

Hoewel het aantal borden iets lager is dan in Super Mario Party, krijg je in Mario Party Superstars wel veel meer minigames om te spelen. 100 in plaats van 80. Al deze minigames zijn uit de eerste tien Mario Party games gehaald. Ze zijn niet alleen opgepoetst voor FullHD weergave, maar ook de gameplay is aangepast op Nintendo’s Joy-Con. Tussen die titels zit ook een absolute lucky shot voor Nintendo. Één van de populairste spellen in de Netflix serie Squid Game is red light, green light. Ook die game zit erin. Al worden hier de spelers niet doodgeschoten 😉. Wie goed oplet, zal ook nog de nodige knipoogjes naar modernere Nintendo titels tegenkomen in het spel. Denk bijvoorbeeld aan een minigame die helemaal is omgedoopt in Splatoon-stijl.

Het leuke in de minigames is dat Nintendo je opnieuw niet enkel in je eentje laat spelen. Regelmatig worden er teams gevormd. Twee tegen twee of drie tegen één. Dit maakt de minigames veel spannender omdat je regelmatig onverwacht met jouw tegenstanders moet samenwerken om punten te scoren.

Door de enorme hoeveelheid minigames, blijft het volledig onvoorspelbaar wat je gaat spelen. Hierdoor is zelfs voor de doorgewinterde Mario Party speler ieder portje weer een verrassing. Daarnaast maken jij en jouw medespelers ieder potje een aantal keuzen die het spel enorm beïnvloeden. Bijvoorbeeld het aantal speelronden (wat de speeltijd beïnvloed), maar ook een aantal andere zaken zoals handicaps voor de spelers. Tijdens het spelen kun je ook weer verschillende dobbelstenen vinden die je extra kansen geven of juist beperken in jouw mogelijkheden. En dan hebben we het nog niet gehad over de mogelijkheid om sterren of munten van andere spelers te stelen!

https://www.youtube.com/watch?v=fyg5uWLX23M

Alle minigames zijn ook los te spelen. Maar in het begin zijn dit er nog niet zo heel veel, Je zal ze namelijk moeten unlocken op de speelborden. Daarnaast kun je de Superstart munten die je wint, omzetten in andere digitale goodies om jouw avontuur verder aan te kleden.

Zoals gezegd, speel je Mario Party Superstars bij voorkeur met vrienden en dat kan letterlijk overal. Met meerdere mensen achter jouw TV, rondom jouw Switch of online.

Conclusie Mario Party Superstars

Mario Party Superstars is eigenlijk precies wat we van een game in deze serie hopen. Een enorme berg plezier met het dringende advies om vooral niet in je eentje te spelen. Hoewel er wat minder spelborden in zitten, voelt de game veel completer aan qua gameplay. En met 100 minigames te spelen, duurt het echt wel even voor je alles in de game één keer hebt gezien.

Mario Party Superstars kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Veel meer minigames
  • Waanzinnig toffe graphics
  • Heerlijke gameplay

THE BAD

  • Wel iets minder spelborden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mario Party Superstars kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl