Review: Back 4 Blood – lekker zombies knallen

Back 4 Blood

Na Left 4 Dead en Evolve, is Turtle Rock studios terug met een bijzondere zombie knaller. In Back 4 Blood is het aan jou om je een weg te banen tussen de hordes met zombies die op jou en jouw team afstormen.

Het verhaal

Het verhaal van Back 4 Blood wijkt eigenlijk nauwelijks af van wat je van zombies gewend bent. De ondoden trekken als een ziekte over de wereld heen, op zoek naar al het vlees dat nog echt leeft. Alleen de besmettingsvorm is in Back 4 Blood wat anders dan je zou verwachten. In dit geval zijn het wormen die een zombiebesmetting overdragen. De zombies krijgen in dit spel trouwens de naam ‘ridden’ mee. Jij behoort tot de ‘cleaners’.

Waanzinnige personages

In Left 4 Dead krijg je een aantal karakters om uit te kiezen. Het zijn allemaal de bekende stereotypen die je verwacht in een game als dit. Tof is dat ze allemaal een heel fijne, eigen humor hebben. Regelmatig maken de karakters echt goede grappen tijdens het spelen.

Knallen maar!

Turtle Rock Studios dumpt je letterlijk in een wereld met een enorme hoeveelheid wapens. Als die wapens hebben weer andere eigenschappen. Knap is dat ze eigenlijk allemaal wel prima aanvoelen en enorm bruikbaar zijn in het spel. Hierdoor zal je niet snel een ‘favoriet’ hebben waar iedereen voor gaat. Hoewel je standaard maar één primaire wapen mag dragen, kan het zijn dat je het levels aftrapt met twee primaire wapens. Hoe dat kan? Door de juiste kaart te spelen 😉

Het zit hem allemaal in de kaarten

De gameplay van Back 4 Blood is zeker ook bijzonder. Je wilt deze game namelijk echt op een gemakkelijke moeilijkheidsgraad starten. Iedere keer als je met 3 teamplayers in een level wordt gedropt, dan trekt de ‘game director’ een kaart die de gameplay gaat beïnvloeden. En dat is echt altijd slecht nieuws. Gelukkig mag jij ook een kaart trekken. En dat is dan weer een kaart die in jouw voordeel werkt.

Weet je nog dat ik je vertelde om op een laag moeilijkheidsniveau in te stappen? Dit is dus precies waarom. De kaarten waarmee je start zijn nogal ruk. Tijdens het spelen wordt je beloond met betere kaarten en dan wordt het leuk.

Overigens is het om deze reden ook belangrijk dat je met anderen het spel speelt. Solo spelen mag, maar dan beloont het spel je niet. Co-op spelen kan met maximaal drie andere spelers erbij en dat is eigenlijk ook gewoon het leukste. Bovendien kun je met meer spelers, meerdere kaarten inzetten tegen de Game Director.

De ‘standaard’ gameplay

Hoewel extreem lekker gebalanceerd, wordt het qua gameplay niet heel veel spannender dan dit. Gedropt worden in een level, met een vaak wat eenvoudige taak, en de belofte dat je heel wat kanonnenvoer tegen zal komen. Niet echt veel diepgang dus en ook de levels worden nogal eens herhaald. Als je dus echt op een topverhaal zat te wachten, helaas. Je moet het gewoon doen met overdadig om je heen knallen. Is ook leuk… 😊

Cleaners vs. Ridden in PvP

Wil je even aan de andere kant spelen? Dan is er de PvP modus Swarm. In deze modus mag je ook als ridden spelen en zo de cleaners proberen uit te schakelen. Je krijgt dan geen kaarten om te spelen, maar je wordt steeds sterker naarmate je beter wordt. Evolve spelers kennen dit systeem al.

Conclusie Back 4 Blood

Wie de Left 4 Dead games heeft gespeeld en hoopt op een lekker verhaal, heeft toch echt pech. Back 4 Blood is eigenlijk alleen maar gefocust op het neerzetten van een heel lekkere co-op gameplay ervaring. Lekker genoeg om te negeren dat het ontbreekt aan zo’n lekkere verhaallijn. Met andere woorden, de game is niet zo volledig als we hadden gehoopt, maar we hebben er toch wel heel veel plezier mee 😊

Back 4 Blood kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Enorm lekkere gameplay
  • Erg leuke co-op gameplay
  • Veel humor

THE BAD

  • Qua verhaal hadden we veel meer verwacht van deze game

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back 4 Blood kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl