Volvo-eigenaar gaat smartphones bouwen

Het Chinese merk Geely kennen we in Europa vooral van het merk Volvo. Hoewel het bedrijf gespecialiseerd is in het produceren van moderne auto’s, heeft het nu laten weten ook smartphones te willen gaan produceren.

De ontwikkeling van smartphones wordt ondergebracht in een nieuw dochterbedrijf genaamd Hubei Xingji Shidai Technology. Dit bedrijf wordt in het Chinese Wuhan gevestigd. Het bedrijf verwacht wel een lange aanloop te moeten nemen voor het kan deelnemen in de markt die al wordt overspoeld met Chinese merken. De eerste Geely smartphone zou dan ook in 2023 gereed moeten zijn. Met een verwachte eerste afzet van drie miljoen exemplaren, zal het bedrijf in 2023 mogelijk nog niet buiten de eigen landsgrenzen treden. In acht jaar moet het bedrijf groeien naar een omzet van 20 miljard en moet het bedrijf 3.000 mensen in dienst hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram