Nokia Smartphone
Dennis van Dijk
Dennis van Dijk

Tips voor als je telefoon niet meer aan gaat

Dus, je telefoon gaat niet meer aan? Een probleem waar helaas veel mensen wel eens mee te maken hebben. De meest voor de hand liggende vervolgstap is je telefoon repareren en het liefst laten doen door een expert. Zijn er dan echt geen andere manieren om mijn telefoon weer aan te krijgen? Zal je jezelf misschien afvragen.

Jazeker die zijn er, je kunt een aantal dingen proberen om zelf je telefoon weer aan de praat te krijgen. In dit artikel vind je een aantal tips voor wanneer je telefoon niet meer aan gaat.

Laadt je telefoon helemaal op

Het eerste trucje die we zullen bespreken om je telefoon toch weer aan te krijgen is om de telefoon eerst helemaal op te laden, voordat je hem opnieuw probeert aan te zetten. Het kan namelijk zo zijn dat je telefoon niet meer aan gaat door een probleem met het opladen of door een batterij die aan vervanging toe is.

Zo kan het wel eens voorkomen dat de adapter van je telefoon voor het opladen gevuld is met stof. Hierdoor laat de telefoon niet op. Als je de stekker in je telefoon steekt en je ziet dat hij niet oplaadt, ligt het probleem vaak aan de adapter op je telefoon. Daarnaast kan het ook liggen aan de stroomtoevoer. Probeer daarom verschillende stopcontacten voor het opladen. Het kan ook zo zijn dat je batterij niet meer gekalibreerd is. Deze moet dan opnieuw gekalibreerd worden.

Hard reset

Als de telefoon nog niet aangaat nadat je de adapter gecontroleerd hebt kun je ervoor kiezen om de telefoon te resetten. Met een hard reset kan je telefoon opnieuw opstarten zonder dat er data verloren gaat. Per telefoon werkt een hard reset verschillend. Zoek dus uit welk model telefoon je hebt en zoek op internet op hoe een hard reset werkt voor jouw desbetreffende telefoon.

Soms werkt een hard reset echter niet. Je zult dan een factory reset uit moeten voeren. Bij een factory reset blijft je data niet gespaard. Het is daarom slim om altijd een back-up kan je telefoon te maken en zo veel mogelijk bestanden op te slaan in de cloud.

Moederbord of een defect scherm

Veel telefoonprobleem komen door een defect moederbord of een probleem aan het moederbord. Een moederbord reparatie kun je helaas niet zelf uitvoeren. Je zult dit moeten laten doen door een professional. Ook kan het zo zijn dat je scherm niet meer aangaat, omdat het scherm defect is. Dit kan bijvoorbeeld gekomen zijn door een valpartij. Ook hiervoor zal je professionele hulp moeten inschakelen.

3 reacties

  1. dit werkt niet, heb er niks mee bereikt. uiteindelijk belde mijn telefoon uit zich zelf 112. ik weet niet wat voor gare tips dit zijn maar het werkt dus niet. heb zelf maar mijn telefoon in kliko gegooit.

  2. hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
    gare kut tips helemaal nikswerkt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.