Logo GadgetGear.nl
ACT AC7840
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: ACT HDMI Switch 5×1 4K (AC7840)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Zeer compact
  • Zeer betrouwbaar
  • Schakelt automatisch

THE BAD

  • Kabels moeten in de zijkanten worden ingeprikt

We hebben tegenwoordig steeds meer 4K beeldbronnen in huis. Met de ACT HDMI Switch 5×1 4K produceert dit Nederlandse merk een HDMI switch waarmee je vanuit 5 bronnen het 4K signaal over één HDMI poort naar jouw TV of projector kunt sturen.

Unboxing

In de verpakking vinden we de adapter die nodig is om de switch van stroom te voorzien, een afstandsbediening en documentatie. Alles zit heel netjes verpakt.

ACT AC7840

Ontwerp

De ACT HDMI Switch 5×1 4K (AC8740) is een compact, zwart kasje met voornamelijk blauwe status LED’s. Deze geven aan welke HDMI bron actief is. Daarnaast is er een rode power LED. Op de voorkant zit een schakelaar om tussen de HDMI bronnen te schakelen. Op de drie anderen kanten zitten alle HDMI aansluitingen. Heel eerlijk, voor de mooi hadden we liever alle aansluitingen achterop het kastje gezien. Minimaal de HDMI uitgang. Dit zodat je kabels zoveel mogelijk uit het zicht kunt houden. Maar we snappen ook dat het apparaat dan een stuk breder was geweest.

Afstandsbediening

Deze switch schakelt automatisch naar het laatste apparaat dat wordt aangezet. In de praktijk gebruiken we de afstandsbediening helemaal niet. De keuze voor dit platte formaat is wel heel slim van ACT. Mocht je er echt afhankelijk van zijn, kun je deze met een stukje dubbelzijdige tape prima achterop een afstandsbediening plakken.

ACT AC7840

Specs

De ACT HDMI Switch 5×1 4K (AC8740) is zeer geschikt voor films en series, minder voor gaming. 4K wordt namelijk op 30Hz doorgegeven door de switch. Dat is niet heel relaxed voor jouw Xbox Series X|S of PlayStation 5. Oudere consoles komen niet verder dan FullHD 60Hz, dus kunnen wel prima op deze switch worden aangesloten. De switch kan 3D doorgeven, maar ook DTS-HD MA, Dolby True-HD en Dolby Digital.

Conclusie ACT HDMI Switch 5×1 4K (AC8740)

De ACT HDMI Switch 5×1 4K (AC8740) is een HDMI switch als vele, wat hem ogenschijnlijk niet heel spannend maakt. Maar 4K switches zijn er heel wat minder. Bovendien hebben we tijdens onze test geen enkele uitval meegemaakt. Het is dus een mooi, betrouwbaar apparaatje. Het enige dat we echt jammer vinden is dat we kabels op de zijkanten moeten inprikken.

ACT AC7840 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.