Homey Premium en Bridge
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Homey wordt gratis en introduceert nieuwe bridge

Homey, het vrolijke domoticabolletje uit Nederland, kondigde gisteren flinke veranderingen aan. Zo wordt het Homey platform gratis toegankelijk, zonder hardware. Ook introduceerde het bedrijf de goedkopere Homey Bridge.

De gratis Homey app

Homey bouwde haar interface al vroeg op de cloud. Het bezitten van de hardware was echter een harde voorwaarde om hiervan gebruik te kunnen maken. Dat is niet langer noodzakelijk. Er zijn immers flows die niet noodzakelijk afhankelijk zijn van lokale hardware. Dit komt doordat Homey als platform direct kan interfacen met de online API’s van veel hardware. Eigenlijk wat diensten als Conrad Connect en IFTTT ook doen. Je wordt echter wel beperkt tot het koppelen van 5 apparaten.

Wanneer iets gratis is, ben je zelf vaak het product. Homey garandeert echter dat persoonsgegevens niet gebruikt worden voor het profileren van gebruikers en/of het plaatsen van advertenties. Ze hopen oprecht dat je kiest voor het premium abonnement.

De betaalde Homey app €2,99/maand (niet Homey Pro gebruikers)

Wanneer je kiest voor Homey Premium, vervalt dat limiet. Je kunt dan onbeperkt apparaten koppelen. Daarnaast krijg je extra features als Homey Insights en Homey Logic. Bij Homey Pro zijn al deze mogelijkheden vanaf aankoop al beschikbaar.

De Homey Bridge

Wil je ook apparaten koppelen die zelf niet noodzakelijk verbonden zijn met het internet, dan wordt het bekende bolletje bijgestaan door een goedkopere, platte puck. Dit is de nieuwe Homey Bridge. Deze komt met eigen antennes voor 433MHz, Z-wave, Zigbee, Infrafood en Bluetooth. Waar de Homey Pro bol beschikbaar blijft voor €399, kost de nieuwe Homey Bridge slechts €69.

Let wel, je kunt de Homey Bridge niet gebruiken als uitbreiding op Homey Pro. Het zijn echt twee losse producten.

Homey Pro

Bij de Homey Pro hoef je niet meer te betalen voor Homey Premium. Je draait immers vrijwel alles lokaal, waardoor Homey minder kosten heeft aan jou als gebruiker. Daarmee ben je dus ook niet meer afhankelijk van een internetverbinding.

Homey kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.