HBO Max
Arjan Olsder
Arjan Olsder

HBO Max komt naar Europa, niet naar Nederland

Onlangs gingen Warner Bros. en Discovery nog een fusie aan waarin de twee verdergaan onder de naam Warner Bros. Discovery. De verwachting was dan ook dat Discovery+ zou worden uitgebreid met het aanbod van Warner / DC. Nu blijken de twee de samenwerking te gebruiken om HBO Max naar Europa te brengen.

Hoewel HBO Max de naam zal zijn, zal het platform alle content merken van Warner Bros. gaan dragen. Je zal er dus niet alleen HBO, maar ook DC, Cartoon Network en natuurlijk Warner Bros. content vinden. Al deze content lijkt dus niet ontsloten te gaan worden via Discovery+.

HBO Max

Hoewel HBO door de beperkte content in Nederland niet heel goed van de grond wist te komen, lijkt Warner Bros. Discovery van mening dat een eigen HBO streamingdienst weleens heel groot zou kunnen worden in Europa. De twee lanceren dan ook HBO Max in Spanje, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Finland en Andorra. Volgend jaar worden daar nog eens 14 landen aan toegevoegd. Hoewel Disney+ voor Nederland als lanceerland koos, ontbreekt Nederland aan de lijst met landen voor 2022. Dat is niet heel raar.

Na de mislukte lancering van HBO in Nederland, heeft Ziggo de rechten op HBO content verkregen. Die content is voor Ziggo gebruikers te vinden in de Ziggo Go app. Die kunnen dus al jaren series als Boardwalk Empire en Game of Thrones streamen. De planning voor HBO Max laat zien dat de deal met Ziggo waarschijnlijk nog meerjarig is. Content van de andere merken van Warner Bros. is hier in Nederland onder anderen te streamen via Netflix en Amazon Prime.

2 reacties

  1. HBO in Nederland was niet daadwerkelijk HBO dat de zender hier wilde lanceren. Het was een soort franchise model.

    Het probleem is dat in Nederland veel zenders als de exclusieve rechten hebben op HBO-shows. Daardoor kon je destijds bijv de toen populaire serie True Blood niet op HBO zien.

    1. De spreiding van dergelijke licenties is inderdaad een groot probleem voor streamers en zenders. Zo zijn er ook series waarvan de seizoenen verspreid zijn over streamers. Erg lastig soms.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.