Logo GadgetGear.nl
Cricut Mug Press
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Cricut introduceert de Cricut Mug Press

Eerder dit jaar schreven we al over de Amerikaanse release, maar de Cricut Mug Press komt nu ook naar Nederland en België. Met de Cricut Mug Press kun je precies doen wat het apparaat zegt; zelf mokken bedrukken.

Wie ons een beetje heeft gevolgd, weet hoe verliefd we zijn op de Cricut Maker 2. Regelmatig kom je in reviews al kleine aanpassingen aan producten tegen die we met de machine maken. Denk aan de GadgetGear.nl shirts die we dragen.

Maar heat transfers op broos en buisvormig materiaal, dat is een stuk lastiger. Daarom komt Cricut nu zelf met de Cricut Mug Press. Met de bijbehorende transfers maak je met deze machine mokken die moeiteloos de vaatwasser en de magnetron in mogen. Dit met behulp van Cricut’s Infusable Ink technologie.

Cricut Mug Press

Die Infusable Ink technologie bestaat uit zowel transfer sheets als uit speciale pennen. Wanneer je de sheets gebruikt, dan snij je de vorm die je hebben uit. Eigenlijk net als met gewone heat transfers. Met de pen teken je echter zelf de vormen die je hebben moet.

Wat je ontwerpt, plak je op een Cricut Mok (of iets van dezelfde maat – sssst!). De machine vouwt daar een speciale warmteplaat omheen. Die warmteplaat verwarmt tot de juiste temperatuur en verwarmt het materiaal lang genoeg zodat de inkt in de mok trekt.

De machine omsluit de mok vrijwel geheel. Alleen het deel bij het handvat steekt uit. Je kunt dus een flink oppervlak van een mok met jouw ontwerpen omhullen.

Zoals je mag verwachten van Cricut, verkopen ze zelf de mokken die de perfecte maat hebben voor de machine. Net als de Infusable Ink sheets en pennen. De mokken zijn verkrijgbaar in 330ml en 440ml. Mokken kosten €6,99 per twee. Sheets kosten €9,99 per twee of €19,99 per vier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.