Amazon presenteert rijdende beveiligingsrobot

Vorig jaar presenteerde Amazon een indoor beveiligingsdrone. Dit jaar komt het met een rondrijdende Alexa robot die ook nog eens het huis kan beveiligen.

De nieuwe Amazon Astro is een robot met twee grote voorwielen en achterop een kleiner zwenkwiel. Hierdoor krijgt de robot voldoende stabiliteit. Om de interactie met mensen comfortabeler te maken, krijgt de robot een tablet als hoofd. Hierop zijn ogen te zien, maar kun je ook andere data streamen. Communicatie verloopt via Alexa.

Amazon Astro Exploded View

De robot heeft in haar nek een camera, waarvan de hoogte aanpasbaar is. Hoewel de robot op afstand bestuurbaar is, kan deze ook zelfstandig een veiligheidsronde door het huis maken.

Amazon heeft nog niet bekendgemaakt of de Astro ook in Nederland verkocht gaat worden. In de VS gaat hij in de pre-sale voor $1.000. Na de pre-sale gaat Astro $1.450 kosten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram