Logo GadgetGear.nl
Asteroid Escape Verpakking
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Smart Games Asteroid Escape

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Erg leuk vormgegeven
  • Gemakkelijke tot zeer lastige puzzels
  • Leeftijd 8+, maar zeker ook voor volwassenen

THE BAD

  • Nog geen extra puzzels op de site van Smart Games

Bij Smart Games zijn ze redelijk goed in het maken van 1-persoons puzzels. Afgelopen week vonden we de aantrekkelijk uitziende game Asteroid Escape bij onze favoriete bordspellenwinkel. Het spel komt met een deksel, dus ideaal voor op vakantie.

Unboxing

In het doosje vinden we het speelveld met 7 puzzelstukken, 1 stuk met het ruimteschip, de deksel, het puzzelboekje en nog wat reclame.

Schuifpuzzel

Asteroid Escape is een typische schuifpuzzel. Wellicht ken je ze nog van vroeger, met een rode auto die van een parkeerterrein moest ontsnappen door andere auto’s te verplaatsen. Dit is net zoiets, maar dan wat lastiger.

In dit geval moet je met een ruimteschip uit een astroïdenveld ontsnappen. Ook hier is er maar één uitgang, maar de astroïden liggen al snel in de weg. In tegenstelling tot het spel met de auto, steken jouw vleugels namelijk uit over andere vlakjes. Zolang die worden geblokkeerd, kun je echt niet weg.

De uitdagingen

Bij het spel krijg je een boekje met puzzels. In totaal zijn het er 60. In tegenstelling tot enkele van hun andere games, heeft Smart Games op het moment van schrijven nog geen extra boekje gepubliceerd op haar website.

De moeilijkheid van de puzzels is sterk oplopend. Het boekje begint met 12 starter puzzels zodat je het systeem een beetje begint te begrijpen. Daarna volgen 12 junior puzzels, 12 expert puzzels, 12 master puzzels en 12 wizard puzzels.

Bij alle puzzels staat hoe je het astroïdeveld klaar moet leggen en in hoeveel zetten je de puzzel moet oplossen. Bij teveel zetten doe je het dus niet goed, maar soms lukt het om met net wat minder zetten uit te komen. Vooral bij de starter puzzels.

Conclusie: Smart Games Asteroid Escape

Het spel stond al heel lang op mijn verlanglijstje om te spelen. Asteroid Escape ziet er onwijs aantrekkelijk uit en de puzzels zijn lekker uitdagend. Bovendien zijn de oplossingen vaak zo complex, dat het prima is om na een tijdje het boekje gewoon weer opnieuw door te spelen.

Asteroid Escape kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.