iOS apps goedkoper in Nederland

Al jaren staat de dollar veel lager dan de euro. Toch moet je hier sinds jaar en dat €1,09 betalen voor een app van €0,99. Apple gaat het verschil nu iets minder groot maken door een prijsverlaging door te voeren.

In de eurozone worden de euro prijzen van apps nu gelijkgetrokken met de prijs van de zwakkere dollar. Een app van $0,99 gaat hier dus ook €0,99 kosten in plaats van €1,09. Apple zegt dit te doen uit oog van valutaverschillen en belastingtarieven in verschillende markten.

Lang niet alle landen profiteren van een lagere prijsstelling. In een zeer klein aantal landen gaan de prijzen zelfs omhoog.

Apple heeft het nieuwe prijsbeleid bekendgemaakt naar ontwikkelaars en is begonnen met het aanpassen van de prijzen. Wie een app wilde kopen, kan dus het beste nog even wachten tot de prijsverlagingen zijn doorgevoerd.

Ondanks de lager prijzen, past Apple haar kickback regeling richting ontwikkelaars niet aan. Apple blijft als platform eigenaar 30% van de opbrengsten afromen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram