Google diensten gaan kinderen beter beschermen

YouTube Kids

Te lang Youtuben, beschamende foto’s in Google… Kinderen zullen de komende tijd beter beschermd worden op de diensten van de Amerikaanse gigant.

YouTube

YouTube gaat haar best doen minder verslavend te zijn. Voor gebruikers jonger dan 18 starten video’s niet langer automatisch. Ze moeten actief klikken zodat ze eraan herinnerd worden om ook af en toe pauze te nemen.

Kiddo’s die zelf video’s posten, zullen merken dat alle video’s standaard als ‘privé’ worden gepubliceerd. Ze moeten de video daarna handmatig openbaar maken om deze aan anderen te laten zien.

Google Images

De plaatjeszoekmachine van Google is al jaren enorm populair. Ouders en kinderen kunnen Google nu vragen om afbeeldingen uit haar database te verwijderen. Zo kunnen beschamende en ongemakkelijke foto’s verwijderd worden. Echter onderstreept Google wel dat de foto’s op de bronsites niet door haar verwijderd kunnen worden.

Google Ads

Ook het advertentieplatform wordt aangepast. Wanneer je je richt op kinderen, zijn er een aantal dingen die je niet meer kunt. Je kunt niet langer de doelgroep beperken op geslacht, leeftijd of interesses.

Deze wijzigingen worden over de komende maanden van kracht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.