Dennis van Dijk
Dennis van Dijk

Alles wat jij al moet weten over de iPhone 13

We kijken er al langere tijd naar uit. In september dit najaar gaat het dan waarschijnlijk echt gebeuren. De release van de gloednieuwe iPhone 13. Maar zoals altijd gaat iedere aankomende release van Apple gepaard met een stroom aan geruchten. Apple heeft nog geen officiële aankondiging gedaan. Daarom hebben wij de belangrijkste geruchten voor jou onderzocht.

Design

Wat het eerst in het oog springt is natuurlijk het iconische design waar de iPhone series om bekend staan. We verwachten dat Apple vier nieuwe iPhone modellen gaat aankondigen. De iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro en de iPhone 13 Pro Max. Laten we beginnen met de iPhone 13, het standaard model. Dit toestel wordt waarschijnlijk net zo groot als de iPhone 12 met een 6.1 inch scherm, verder lijkt het design weinig te veranderen.

Wij verwachten dat in navolging van de iPhone 12 serie hoekige randen en een scherm dat plat op de behuizing ligt. De notch gaat wat kleiner worden. Volgens eerdere geruchten zou de nieuwe iPhone uitgerust zijn met zowel Face ID als Touch ID. Apple insider Mark Gurman heeft nu zijn eerdere tip bevestigd dat Apple zijn plannen om Touch ID opnieuw te introduceren op de iPhone 13-reeks heeft geschrapt.

Refresh-rate Display

De resoluties van de iPhone 13 lijken gelijk te blijven aan die van de iPhone 12 serie. De nieuwste iPhone Pro versie komt echter als eerste iPhone met een ProMotion scherm. Deze upgrade zorgt voor een variabele verversingssnelheid tot 120Hz. Dit resulteert in vloeiende beelden zonder dat dit ten koste gaat van de accu. Een always-on display wordt ook verwacht op de nieuwe iPhone serie. Zo is de belangrijkste info altijd zichtbaar zonder dat je het scherm daarvoor moet ontgrendelen, zoals bij alle andere iPhones.

Camera’s

Say cheese! De camerasoftware behoort tot een van de grootste veranderingen van de nieuwste iPhone. Analisten verwachten geen grote veranderingen in de camera set-up zelf. Veelbelovend is dat een aantal iPhone 12 Pro camera functies ook beschikbaar worden voor de gewone versie van de iPhone 13

Chipset

De nieuwe iPhone serie wordt naar verluidt uitgerust met een Bionic A15 processor. Deze processor is sneller en zal ook zuiniger omgaan met de batterij van de iPhone. Waarschijnlijk komt de nieuwe iPhone versie ook eindelijk met meer opslagcapaciteit, van maar liefst 1 TB. Dit zou voor het eerst zijn op een iPhone toestel.

Batterijen

We doen ongelofelijk veel op onze iPhone. De mogelijkheden nemen toe. Er wordt gesuggereerd dat we mogen rekenen op nog grotere batterijen. Door deze upgrade kan je nog langer genieten van je iPhone. Er waren vroege geruchten dat ten minste één iPhone in 2021 een ontwerp zou hebben zonder lightning port, dat volledig vertrouwt op draadloos opladen, maar de betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo zegt dat dat niet gaat gebeuren. Apple zal in de nabije toekomst blijven vertrouwen op Lightning zonder overgang naar USB-C en er zal geen portloos ontwerp komen totdat MagSafe-accessoires gangbaarder worden. In plaats daarvan zouden er in 2022 portloze iPhones kunnen verschijnen.

iPhone 13 bestellen

Zo, nu ben jij in ieder geval op de hoogte van de belangrijkste geruchten. En hoewel een gerucht geen feit is blijft de iPhone 13 echt iets om naar uit te kijken. De prijzen starten naar verwachting vanaf €809. Wil jij een update ontvangen wanneer de iPhone 13 uitkomt? Wij begrijpen dat de Apple liefhebbers onder ons hem het liefst zo snel mogelijk willen bestellen. Voor nu nog even geduld. En ondertussen wachten wij vol verwachting op de officiële aankondiging van Apple!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.