Cosori Airfryer
Dennis van Dijk
Dennis van Dijk

Waarom de Airfryer succesvol is

Daar is de zomer weer. Lekker naar buiten en dan is het toch even extra kijken in de spiegel hoe je bikini, zwembroek, zwempak of zomerse outfit staat. Ken je dat? “Summer bodies are made in winter”. Toch lekker blijven eten maar dan met minder calorieën? Dat kan met de airfryer, in 2010 op de markt gebracht. In een airfryer wordt aangezogen lucht opgewarmd tot een temperatuur van maximaal 200 graden Celsius. Nu denk je natuurlijk wat is dan het verschil tussen een airfryer, met een hetelucht oven en een friteuse?

Technisch gezien werken zowel een heteluchtoven als de airfryer op dezelfde manier. Toch bestaat er een groot verschil in bakresultaat. Een airfryer bakt voedsel krokant, vergelijkbaar als met een friteuse. De snelle luchtcirculatie zorgt ervoor dat de airfryer sneller opgewarmd is en het eten in een airfryer is sneller gaar dan in een oven. Als klap op de vuurpijl gebruikt de airfryer van Cosori 85% minder vet dan traditioneel gefrituurd voedsel als een friteuse, zonder dat de heerlijke smaken en knapperige texturen verloren gaan, dat is dus optimaal genieten.

Wat kan er nou eigenlijk allemaal in de airfryer?

  • Uiteraard friet, maar ook snacks: kipnuggets, kaassouflees, frikandellen etc
  • Aardappelen, aardappelschijfjes, aardappelballetjes, alle soorten aardappelproducten
  • Vlees en gevogelte
  • Een moot zalm
  • Groente, deze kun je lekker grillen
  • Maar je kunt ook zelfs brood, taart en cake klaar bakken in een airfryer

Nu ren je natuurlijk meteen naar de winkel om een airfryer aan te schaffen of zoals we nu tegenwoordig veel doen, makkelijk en snel online bestellen. Echter je moet wel op een paar punten letten als je een airfryer gaat aanschaffen.

Cosori Airfryer

Waar moet je opletten bij het aanschaffen van een airfryer?

1. De maat van de airfryer?

Let op de grootte van de airfryer, sommige airfryers zijn namelijk kleiner, waar je alleen een eenpersoons gerecht in kunt klaar maken. Indien je de airfryer wilt gebruiken voor je gezin of vrienden, dan is het wel zo makkelijk dat er grotere porties in klaar gemaakt kunnen worden zodat je snel kunt genieten aan tafel van het eten en het gezelschap.             

2. Stroomslurpers

Airfryers kunnen veel stroom gebruiken, vooral de oudere modellen. Een goedkopere prijs wilt dus niet altijd zeggen dat het dan ook echt goedkoper is. De aanschaf kan dan initieel wel goedkoper zijn maar dan ben je na een jaar gebruik juist duurder uit. Staar je dus niet meteen blind op de prijs.

3. Extra’s en veiligheid

Schoonmaken dat moeten we allemaal alleen niet altijd de leukste klus. De meeste airfryers hebben een verwijderbare mand welke in de vaatwasser kan (wel zo makkelijk). Helaas gaat dat niet met een oven, dus weg met alle stinkende schoonmaakmiddelen, de verwijderbare mand kan gewoon snel in de vaatwasser.

Zoals je ziet, voldoende opties met een airfryer! En daarbij gaat het met een airfryer sneller en kun je optimaal genieten van je eten door de krokante structuur, zonder het extra vet die je wel binnen zou krijgen met een friteuse. De airfryer van Cosori heeft 8 snelle recepten die op de bovenkant van de heteluchtfriteuse zijn gedrukt, dat maakt het koken gemakkelijker en sneller. Maar het oog wilt natuurlijk ook wat 😉 De kleuren van de airfryer zijn beschikbaar in zwart, wit, rood. Eet smakelijk en summer body ready, het hele jaar door.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.