Na televisies, monitoren, semiconductors en LED lampen, gaat Philips opnieuw een bedrijfsonderdeel afstoten. Het gaat om de afdeling die huishoudelijke apparaten maakt. Daaronder vallen producten als de Airfryer, Saeco en Senseo.

Dit bedrijfsonderdeel noteerde in 2019 nog een omzet van 2,3 miljard euro. Met producten als de Senseo en de AirFryer, wist het niet alleen de Blokkertjes wereldwijd te bereiken, maar ook de supermarktschappen te beïnvloeden. Immers zijn er weinig ovensnacks waar geen AirFryer bereiding op de verpakking te vinden is.

Het ‘echte’ Philips gaat zich meer richten op medische apparatuur en op persoonlijke verzorging. De huishoudelijke elektronica komt voor nu eerst in een zelfstandige unit die los komt te staan van de rest van het concern. Dit proces zou zo’n 1,5 jaar duren. Daarna is de unit klaar voor de verkoop.

Of we na de verkoop ook de naam Philips zien verdwijnen van de producten, hangt van de deal af. MMD en moederbedrijf TP Vision zijn al jaren licentiehouder van de naam Philips en voegden twee jaar geleden zelfs de hele audiotak aan hun business toe. Dat gebeurde nadat Gibson Brands failliet ging en daarmee de licentie op de naam verloor.

Aan de andere kant zien we de Hue producten. Daar wordt de naam nu verwisseld voor Signify en is de naam Philips verdwenen. Hetzelfde met Philips Semiconductors dat nu NXP is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.