T-Mobile, Tele2, Ben en Simpel
Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

T-Mobile Nederland mag €4,5 miljard kosten

Wie koopt T-Mobile Nederland? De van Nederlandse provider is opnieuw te koop gezet door haar Duitse moeder Deutsche Telecom. Wie T-Mobile koopt, krijgt daar ook een hele rits andere mobiele merken bij.

Volgends Bloomberg lijken het vooral investeringsmaatschappijen te zijn die hun oog hebben laten vallen op T-Mobile en haar vele dochters. De kans is dus groot dat T-Mobile niet in handen komt van een andere internationale speler. In het verleden waren onder anderen Orange en O2 direct aanwezig op de Nederlandse markt.

Deutsche Telecom is niet de enige aandeelhouder in T-Mobile Nederland. Een minderheidsbelang van 25% is eigendom van Tele2. Dit was in ruil voor de overname van Tele2 in 2019. Ook die Scandinavische provider heeft aangegeven afstand te willen nemen van haar aandeel in T-Mobile NL. T-Mobile kwam Nederland binnen door Ben over te nemen. Dit was in 2002 waarna in 2003 de naam Ben verdween. In 2008 kwam Ben terug op de Nederlandse markt als som-only merk onder T-Mobile. In 2020 kocht T-Mobile nog de sim-only aanbieder Simpel. In 2016 kocht T-Mobile ook het netwerk van Vodafone Thuis voor internet en televisiediensten. Tussendoor startte het ook nog Knippr als televisiedienst zonder aansluiting, maar dat project stierf een vroege dood.

Bij een eventuele overname is het de vraag in hoeverre de merkrechten worden overgedragen. De kans is groot dat de namen T-Mobile en Tele2 van de markt moeten. Meestal staat daar wel een meerjarige termijn voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.