Logo GadgetGear.nl
Samsung Galaxy Gear
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Samsung’s Galaxy Gear gebruikers moeten over op Tizen

Samsung’s eerste Galaxy Gear draaide op een alternatieve versie van Android. Daarop konden gebruikers via de Galaxy Store apps downloaden. Samsung vraagt nu gebruikers van de Galaxy Gear over te stappen op Tizen en dit staat haaks op de stappen die Samsung met haar nieuwe smartwatches zal nemen.

Samsung en Google hebben afgelopen maand laten weten dat een deel van de Tizen broncode met WearOS zal worden samengevoegd. Daarop zullen nieuwe Samsung smartwatches niet langer op Tizen blijven draaien, maar op de nieuwe versies van Google’s WearOS. Dat WearOS is wat voorheen Android Wear was.

De grote vraag voor Galaxy Gear gebruikers is nu waarom Samsung ze niet de overstap naar WearOS laat maken. Daar staat tegenover dat Samsung de Galaxy Gear SM-V700 in 2013 op de markt bracht. Samsung blijft het slimme klokje langer voorzien van software updates dan Apple met haar Apple Watch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.