Logo GadgetGear.nl
Space Jam op 4K Blu-Ray
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Space Jam op 4K Blu-Ray

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Nog steeds enorm leuk
  • Humor voor volwassenen en kinderen
  • Commentaartracks van de Looney Tunes

THE BAD

  • Kids weten misschien niet wie Michael Jordan is, maar dat zal de pret niet drukken.

De Monstars zijn terug in de bioscoop en dat is reden genoeg voor Warner Bros om de originele Space Jam nog eens uit te brengen. De film maakt daarmee meteen de sprong naar 4K.

In de originele Space Jam gaat het eigenlijk maar om één man. De enige Amerikaanse basketballer die we in Nederland kenden. Michael Jordan is de naam. De man was een legende om zijn airtime. Dat is de tijd die Jordan in de lucht kon blijven na een sprong te maken. Voor Nike de inspiratie om destijds met de Nike Air Jordans op de markt te komen.

Warner Bros. trok de stoute schoenen aan. Na een mix tussen cartoons en echte film in Roger Rabbit, werd een nieuw plan bedacht. De animatiestudio wilde een film maken met daarin de echte Michael Jordan in een tijd waarin computers nog niet heel realistisch konden animeren.

De film trapt dan ook keurig af met de jonge Jordan. In zijn tuintje fantaserend over het idee dat hij later misschien weleens een heel grote basketballer zou kunnen worden. We zien hoe de kleine Jordan zich volledig geeft voor zijn droom, tot hij ineens uit onze wereld wordt gezogen.

Jordan land in de wereld van de Loony Tunes. Een wereld waarin Bugs Bunny, Daffy Duck, Elmer Fudd, Porky Pig, Tweety and Sylvester, the Tazmanian Devil, Speedy Gonzales, Yosemite Sam, Foghorn Leghorn en (de stiekem wat uitdagende) Lola Bunny een enorm probleem hebben.

Een buitenaards ras genaamd de Nerdlucks zoeken namelijk nieuw vertier en de Looney Tunes zijn de Sjaak. Ze zitten in een buitenaards entertainmentcentrum. De enige manier dat ze er weg kunnen komen, is door een basketbalwedstrijd te winnen. Deze moeten ze winnen van het team Monstars dat namens de Nerdlucks speelt. Door Michael Jordan hun wackey wereld in te zuigen, hopen de Tones de overwinning te kunnen claimen.

De Looney Tunes kenden we tot Space Jam vooral van de 5-minuten cartoons. Daar waren ze allemaal prima geschikt voor. In de 90’s was er echter al een oorlog gaande tussen Warner en Disney. Die laatste knalde haar prinsessen stuk voor stuk met succes de bioscoopzalen in. Met Who Framed Roger Rabbit en Space Jam hoopte Warner Bros met haar eigen look & feel hetzelfde te kunnen doen. Wie een beetje goed oplet komt zo nu en dan ook een lekkere sneer richting Disney tegen.

Extra’s

Ik geef toe, ik kijk al lang niet meer zo veel naar commentaar tracks op films. Ik heb er lang niet altijd de tijd voor. Maar Warner Bros. pakt het in Space Jam heel slim aan. De commentaren komen namelijk van de Looney Tunes zelf. En dan kijk je met plezier nog een keer de film.

Space Jam

De film is keurig op 4K Blu-Ray gezet. Er is ondersteuning voor alle moderne audiocodecs. Dus dat zit allemaal goed.

Conclusie Space Jam

Wat echt goed is voor deze film, is dat Michael Jordan zich heel goed liet begeleiden. De basketballer brengt een fijne humor in de film. Ook zijn charisma maakt Space Jam interessant. Zoals het bij een goede familiefilm hoort, levert Warner Bros zowel grappen voor kinderen als grappen met een veel diepere laag voor volwassenen. Als ouder gniffel je dus lekker mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.