Logo GadgetGear.nl
Opel Manta
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Opel: Volledig elektrisch in 2028 en de Manta keert terug

Opel liet afgelopen week het ontwerp van de nieuwe Opel Manta zien. Je weet wel, dat groene gevaarte dat opleefde na de serie New Kids. Die bolide wordt super futuristisch.

Terug in China

Maar eerst wereldnieuws. Het merk Opel keert namelijk terug op de Chinese markt. Hoe Opel dat gaat doen is nog niet bekend. Het enige dat het merk laat weten is dat het alleen met elektrische auto’s naar China komt.

Volledig elektrisch in 2028

Met de klimaatdoelen op het oog, beweegt Opel lekker mee. Het merk is van plan om in 2028 volledig afscheid te hebben genomen van de verbrandingsmotor. Alle wagens van het Duitse merk zijn dan elektrisch. Daarbij onderstreept Opel wel dat die ambitie alleen staat voor de Europese markt. Azië, Afrika, Noord- en Zuid-Amerika krijgen mogelijk dan nog wel vervuilende wagens in de showrooms.

Opel Elektrificatie tot 2028

Nieuwe Opel Manta

De groene racebak keert terug. Opel liet tijdens het Stellantis EV Day 2021 evenement het nieuwe ontwerp voor de Manta zien. De nieuwe wagen krijgt de naam Manta-e en zal ergens rond 2025 in serieproductie moeten gaan. Tot die tijd is er de Opel Manta GSe ElektroMOD. Die werd in mei van dit jaar door Open gepresenteerd.

Opel Manta-e

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.