Grote terugroepactie Opel Ampera-e

Opel Ampera-e

Nederlanders met een Open Ampera-e uit 2019 mogen hun bolide terug naar de garage rijden. Na een grote terugroepactie in de VS, is nu ook Nederland aan de beurt.

De Opel Ampera-e werd door het oude moederbedrijf General Motors, voorzien van LG accupakketten. Het blijkt nu dat door een fabricagefout in sommige gevallen brand in het accupakket kan ontstaan. Opel heeft dan ook besloten om voor de zekerheid de accupakketten van de Opel Ampera-e te vervangen. Dit wordt gedaan na een software update bij de dealer.

Om risico’s te beperken, geeft Opel het advies de auto niet te lang aan de stekker te hangen en het laden te stoppen voor de accu’s 90% vol zitten. Ook vraagt Open haar rijders om de accu’s niet helemaal leeg te rijden. Het parkeren naast het huis, onder een carport of bij andere brandbare objecten wordt afgeraden. Naar verwachting rijden 3.300 exemplaren van dit model rond op de Nederlandse straten.

De hele operatie is nog voor rekening van oud-eigenaar General Motors uit de VS. De auto’s werden nog door General Motors geproduceerd. Tegenwoordig is Opel van Stellantis, een Frans-Amerikaans bedrijf. De afbeelding bij dit bericht betreft de Ampera-e uit 2016.

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.