Nieuwe toepassing van smartphones maakt onbeperkt internet onmisbaar

ZTE Axon 30 Ultra

Steeds meer abonnementen voor mobiele telefonie worden aangeboden in combinatie met onbeperkt internet. Het past bij de trend, dat mobiele telefoons steeds meer en voor een steeds breder palet aan toepassingen gebruikt worden. We bekijken onze favoriete series op onze telefoon, we beantwoorden de laatste mailtjes en lezen het nieuws.

Daar komt het spelen van spelletjes bij. Veel van deze spelletjes beschikken tegenwoordig over een multiplayer. Hiermee neem je het op tegen spelers van over de hele wereld. Ontzettend leuk! Ook populair: apps met toepassingen van VR en AR.

Mobiel internet nodig om lagen over de werkelijkheid te plaatsen

Met deze apps is het mogelijk om een extra laag over de werkelijkheid te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een app waarmee je kunt visualiseren hoe een plant in de woonkamer staat, of hoe een bepaalde kleur op de wanden van de slaapkamer zou staan. Het maakt het makkelijker om keuzes te maken! Voor het gebruik van dergelijke apps heb je mobiel internet of een snel draadloos netwerk nodig. Hetzelfde geldt voor de spellen met VR-toepassingen, welke over een multiplayer beschikken. Een goed voorbeeld van een spel met VR-toepassingen is Pokémon Go. Het spel was tot voor kort razend populair onder liefhebbers van de gelijknamige serie.

Naast mobiel internet ook een hoge accuduur belangrijk

Niet alleen een abonnement met onbeperkt mobiel internet is voor veel mensen belangrijk. Denk ook aan het belang van een hoge accuduur. We gebruiken de smartphone niet alleen om spelletjes te spelen, maar bijvoorbeeld ook om te fotograferen en video’s te maken. Het is hierbij essentieel dat de telefoon langdurig te gebruiken is, zonder deze tussentijds op te moeten laden. Ten opzichte van smartphones van vijf tot tien jaar terug, heeft de accuduur van de batterijen in mobiele telefoons een flinke upgrade gehad. Toch zijn er ook nu nog veel consumenten die klagen over het tussentijds op moeten laden van hun telefoon.

Bellen via het internet populairder geworden

Tot slot gebruikt men mobiele data vaker voor het bellen met anderen. Denk bijvoorbeeld aan videobellen, waarvoor onbeperkt internet een vereiste is. Je wilt voorkomen dat je tijdens het gesprek over je bundel heen gaat. Daarbij kun je tegenwoordig bellen via een app als Messenger van Facebook, of bijvoorbeeld Whatsapp. Op deze manier hoef je geen belminuten te verbruiken. Je wilt via het draadloze netwerk thuis, of via de mobiele data binnen je abonnement. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.