Is jouw (mobiele) internet future proof?

Buiten is het koud. En even naar de bioscoop is momenteel helaas geen optie. Juist nu is het heel erg belangrijk om het binnen zo gezellig mogelijk te maken. Wat dacht je van samen met je familie of vrienden je favoriete Netflix serie kijken? Of upload je video creaties op alle social media kanalen. Nog even snel die bestelling doen online? De verjaardag van je vader vieren op Zoom? Je wil verbonden blijven. Dan is het natuurlijk echt een must om een goede internetverbinding te hebben. Voldoet jouw internet nog aan jouw eisen. Waar moet je op letten? Wij hebben het op een rijtje gezet voor jou!

Wat heb je nodig en wat wil je besteden?

De eerste vraag is wat je wil doen met jouw internetverbinding. Let daarbij op dat je niet  teveel betaald voor een snelheid die je thuis niet kan behalen. Maar let ook op dat je niet kiest voor een te laag maandbedrag terwijl je veel meer verwacht van jouw internetverbinding. Hoe kies je de juiste aanbieder? Als je wel wat hulp kan gebruiken kan je op bestedeal.nl kijken welk aanbieder het beste past bij jouw wensen.

Welke aansluiting?

Vrijwel iedereen in Nederland heeft toegang tot het internet. Maar welke aansluiting past het beste bij jou? De meeste aansluitingen zijn ADSL, de snellere variant VDSL, glasvezel of kabel. Hoewel glasvezel de hoogste snelheden biedt blijven VDSL en kabel niet ver achter. Deze netwerken zijn geschikt voor een gezin die tegelijkertijd willen internetten op verschillende apparaten. Je kan ook kiezen voor een 4G/5G netwerk via je mobiele provider voor thuis. Je kan dan internetten via je mobiele telefoon die je ook als hotspot in kan stellen. Andere apparaten kunnen nu inloggen op deze hotspot. Let wel op hoeveel data jij per maand te besteden hebt.

Drie types! Welke snelheid?

Mama! Het internet is zo traag! Dat is frustrerend. Je bent een serie aan het kijken. Net in dat spannende moment is de verbinding aan het bufferen. Om het jou makkelijk te maken hebben wij 3 gebruik types in kaart gebracht.  Welk type ben jij?

  1. Light
    Gebruik jij internet alleen voor Googelen en mailen? Dan is de laagste snelheid van minder dan 20 Mbps genoeg voor jou.
  1. Medium
    Kijk jij regelmatig online uitzendingen of Youtube. En je wil genieten van goede kwaliteit? Download je films of muziek? Dan heb je een snelheid van 20 á 25 Mbps nodig.
  1. Heavy
    Heb je een gezin met meerdere Netflix fans. Download je veel? Kijk je vaak uitzendingen in 4K. Of game je graag met je vrienden online? Dan past een snelheid van 50 Mbps of meer bij jou.

Mobiel internet

Natuurlijk kan je ook je mobiele telefoon als hotspot gebruiken. Maar let op niet alle mobiele telefoon hebben de juiste specificaties. Bij sommige mobiele providers wordt tegen het einde van het 2e kwartaal het  2G netwerk uitgefaseerd. Het 3G netwerk zal het jaar daarop volgen.

Let er dus op dat jouw mobiele telefoon 4G en 5G ondersteunt. Vergelijk jouw mobiele telefoon op telefoon.nl zodat jouw mobiele internet future proof is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dennis van Dijk
Mijn passie zit in muziek en entertainment. Deze passie draag ik graag sinds 2012 uit op GadgetGear.nl.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram