GadgetGear.nl

3 miljoen glasvezelaansluitingen in Nederland

Vandaag is een grote dag voor snel internet in Nederland. De 3.000.000ste aansluiting zal vandaag worden opgeleverd. Deze zal worden aangelegd in Gelderland.

Daar wordt een zorgboerderij in het buitengebied aangesloten op glasvezel. De 2 miljoenste aansluiting werd in 2013 aangelegd. Het voordeel van glasvezel is dat je niet alleen hogere snelheden behaald, maar ook een lagere ping. Dat is weer handig voor gamers. Daarnaast zijn upspeeds net zo snel als downspeeds. Produceer je veel video’s, zoals wij dat doen, is glasvezel dan ook interessanter dan internet via de kabel. Maar ook op de kabel worden forse winsten geboekt qua prestaties. Vooral het verdwijnen van analoge zenders maakt veel ruimte vrij voor hogere datasnelheden.

Hoewel we nu 3 miljoen aansluitingen hebben, is glasvezel nog lang geen gemeengoed. Dat merken wij als redactie ook. Zoekenden naar een nieuw redactiepand op industrieterreinen, is een eigen glasvezel lijn laten trekken doorgaans de enige mogelijkheid en dat is echt enorm prijzig. Niet zo zeer bij de aanleg, maar vooral in de maandelijkse kosten die al snel een factor 10 tot 20 hoger liggen dan bij hetzelfde abonnement in een reguliere woning.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten